Заради КОВИД пандемията: Наематели или ползватели на общински нежилищни имоти в Банско няма да плащат такси

29 Януари 2021 | 17:30
5 коментара
Политика

По предложение на кмета Иван Кадев, наем няма да плащат тези, които поради въведените ограничения в епидемичната обстановка със заповед на министъра на здравеопазването са преустановили своята дейност.

Платените наеми за периода на преустановената дейност няма да се възстановяват, а ще се прихващат от следващи дължими наемни вноски.

За срок от пет стопански години ще бъдат отдадени под наем пасища, мери и ливади от Общинския поземлен фонд, реши общинския съвет. Площите са в землищата на град Банско, град Добринище, село Кремен, село Обидим, село Гостун и село Филипово.

Разпределението на земите ще бъде без търг или конкурс на собственици или ползватели на животновъдни обекти с пасищни селскостопански животни, които са регистрирани в Интегрираната информационна система на БАБХ.

На днешната си сесия общинските съветници решиха още община Банско да участва като партньор с проектно предложение по Програмата на ЕС за конкурентоспособност на малките и средни предприятия в туризма за внедряване на иновации и цифровизация в туристическия сектор. Проектното предложение ще бъде: „Иновации за потребителска ценност: Дигитален набор от инструменти за устойчиво развитие на малките и средни предприятия в туризма“.

Във връзка с проект „Сътрудничество за зимен туризъм, щадящ околната среда“, изпълняван от Метрополитан община Ерзурум, съвместно с Община Банско, и създадените отношения между двете общини, Общински съвет Банско даде съгласие за побратимяване с Община Ерзурум и одобри споразумение за сътрудничество.

Добавени коментари

Марушка публикува:
31 Януари 2021 | 17:27
Не знаете за какво става въпрос ! Тежко на този , който го докопа ! Децата да учат у дома ! На компютъра !
Спас публикува:
31 Януари 2021 | 17:20
УЧЕНИЦИТЕ ДА УЧАТ ОТ ВКЪЩИ ! КОВИДА ТРОПА НА ВСИЧКИ ВРАТИ ! ЩЕ ПЛАМНЕ ЗАРАЗАТА ! ТЕЖКО ТОГАВА НА НАС И НА ДОКТОРИТЕ !
Спас публикува:
31 Януари 2021 | 17:20
УЧЕНИЦИТЕ ДА УЧАТ ОТ ВКЪЩИ ! КОВИДА ТРОПА НА ВСИЧКИ ВРАТИ ! ЩЕ ПЛАМНЕ ЗАРАЗАТА ! ТЕЖКО ТОГАВА НА НАС И НА ДОКТОРИТЕ !
Spas Valeiuv публикува:
30 Януари 2021 | 12:40
Да спрем нашествието на Билла! Ще затвори целия ни бизнес и на кой ще продаваме некачествената ни продукция на високи цени??? Аз за това съм в общинския съвет да защитавам бизнеса на мама и тате!
А "БИЛА"??? публикува:
29 Януари 2021 | 21:06
А какво се реши за "БИЛА" - ще има ли такъв магазин във Банско? Или пияндето Владо Колчагов още не е обработил всички общински съветници и дребни собственици на магазинчета? Защо общинските съветници ще трябва да взимат решение вместо потребителите? Защото е по-лесно! Защото Владо ще обработи по-лесно 17 човека отколкото населението на Банско! И на негова страна ще застанат собствениците на хранителните магазини,които ще продължат да си дигат цените на стоките. Това е монополът!!!

Добавете Вашия коментар

TOP