Започнете деня си по най-добрия начин с тези 9 полезни навика

28 Ноември 2016 | 07:00
0 коментара
Любопитно
Започнете деня си по най-добрия начин с тези 9 полезни навика
Фитнес, антиоксиданти и протеинова закуска – може би Мечо Пух би посъветвал сутрин да правите именно това, за да не затваряте вратата на щастието, пише Elle. Има някои неща, които със сигурност ще направят утрото ви по-приятно.

1. Събуждайте се правилно

Сърцераздирателният звън на будилника остана в миналото – днес смартфоните ни дават възможност да избираме най-нежните и вдъхновяващи мелодии, които да ни изкарват от сън. Нагласете любимата си песен да ви събужда с 15 минути по-рано от часа, в който искате да станете. Протегнете се добре, направете няколко гримаси, за да раздвижите мускулите на лицето – така ще ги събудите. Направете дълбоко вдишване и издишване. Отворете широко очи, обърнете се настрани и бавно от хоризонтално положение преминете във вертикално.

2. Термална вода

Това може да е първото нещо, което ще посрешне кожата ви след сън. Може да добавите и леден гел от хладилника, който да поставите за около минута върху очите си (обвит с парче плат, за да не изстива прекалено кожата ви).

3. Чаша вода на гладно

По време на сън водата напуска тялото чрез порите на кожата и чрез дишането, а така се забавят процесите на обмяна на веществата в организма. Чаша вода със стайна температура, изпита веднага след ставане от леглото, ще възстанови загубените течности и ще възстанови метаболизма.

4. Спорт за събуждане

Да, да, знаем, че е тежко и сложно, особено през зимата. Но само веднъж да изградите навик да правите упражненията си сутрин, ще се превърнете в утрохолик. Елементарен стречинг е в състояние да ви даде енергия за деня. И ще ви помогне да се събудите по-лесно.

5. Контрастен душ

Не е важното дали сте тренирали или не – задължителна спирка е банята. Започнете с топъл душ, след това хладен, отново топъл и след това пак понижете температурата. След тази процедура обратният път към спалнята ще бъде отрязан.

6. Закусвайте правилно

Вкусните закуски обикновено не дават енергия – откажете се от кроасан с кафе. Друго нещо са бавните въглехидрати и протеините. Яйца с пълнозърнести бисквити е комбинация, която заслужава титлата „закуска за шампиони“. Ако нямате апетит, не закусвайте.

7. Пийте зелен чай

„Животът започва след чаша кафе.“ Подобни интересни афоризми са красиви само за снимки в Pinterest, но повярвайте – не е така. Кофеинът в зеления чай е колкото този в едно еспресо, но е по-щадящ за организма. В него има доста флавоноиди (вид антиоксиданти). Антиоксидантите в зеления чай са повече отколкото в една ябълка. Освен това ускорява обмяната на веществата. Не забравяйте – не злоупотребявайте.

8. Вдишвайте цитрусов аромат

Ароматерапията не е само теория, а ефективна практика. Ухание на портокал, мандарина или лимон са достатъчни, за да успокоят психиката и да повишат имунитета. Използвайте този аромат в банята, в лосиона за тяло, в парфюма или просто си купете етерични масла и ги добавяйте към всички козметични продукти.

9. Откажете се от асансьора

Дори ако живеете на върха на облаците, качвайте се пеша. Слизайте задължително пеша. Дори да го правите веднъж седмично, ще обявите война на застоялия начин на живот.БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP