УДАРНО! Топим 5 кг за седмица с кисело мляко

18 Юни 2023 | 10:43
0 коментара
Любопитно
България
УДАРНО! Топим 5 кг за седмица с кисело мляко

Преди да вземете решение дали да направите диета с кисело мляко, трябва да разберете и осмислите какво всъщност означава това.

За начало е добре да знаете, че можете да се отървете от излишните килограми много бързо. Звучи добре, но по-важното е, че седем дни е максималният срок, препоръчван от специалисти, тъй като една подобна диета с кисело мляко може да промени целия начин на хранене.

Сайтът fitnesudoma.com разяснява какво представлява диетата с кисело мляко. Това е експресна диета, която се състои в използването на този невероятен млечен продукт като хранителна основа в продължение на 7 дни. Идеята е да свалите излишното тегло, като ограничите дневния прием на калории. Диетата с кисело мляко е отлична за бързо и здравословно намаляване на теглото, докато се храните по ваш вкус (ако обичате киселото мляко, разбира се!).

Бактерии

Последните проучвания на 380 жени в САЩ и Канада показват, че тези, които консумират по-малко мляко, са с по-голям процент наднормено тегло. Въпреки че причинно-следствената връзка все още не е доказана, резултатите са много правдоподобни. Смята се, че калцият спомага за загубата на тегло, а киселото мляко е много богато на калций.

Също така киселото мляко съдържа две специфични бактерии, които влияят върху загубата на тегло и върху стомашно-чревния баланс (Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus). Киселото мляко също е източник на магнезий, фосфор, калий, йод, цинк, витамини А и В, фолиева киселина и пантотенова киселина. Това богатство осигурява на организма основни хранителни вещества, които са изключително полезни.

План

Въпреки че киселото мляко съдържа основни хранителни вещества, то не е снабдено с абсолютно всички витамини, микроелементи, протеини, мазнини и въглехидрати, от които организмът се нуждае ежедневно и в дългосрочен план. Поради това е препоръчително да следвате тази диета само за 7 дни, най-много 8 дни, а не да я подновявате постоянно.

Резултати

С драстичното намаляване на дневния калориен прием можете да очаквате да загубите цели 5 килограма за една седмица. За да постигнете това, трябва да приемате минимум захари и мазнини, така че тялото ви да използва резервите си, като по този начин елиминира целулита. Разбира се, тези резултати зависят от цялостното физическо състояние на човек и не могат да бъдат категоризирани като общовалидни.

Ползи

Диетата с кисело мляко ви позволява да използвате въображението си, защото може да добавяте други продукти и да замествате. Но най-основната полза на диетата е, че приемате кисело мляко, което, както споменахме, е богато на ценни хранителни вещества.

Недостатъци

Подобно на всяка бърза диета, режимът с кисело мляко може да доведе до йо-йо ефект в края на седмицата на диетата. Количеството на консумираното кисело мляко е важно, то може да доведе до някои недостатъци. Въпреки това, ако диетата е добре спазвана, тя включва фибри, витамини и зърнени храни и може да бъде следвана без ограничения в продължение на седем дни. Не забравяйте да се консултирате с вашия лекар, преди да започнете каквато и да е диета. Само той може да ви каже дали съществуват рискове според здравословното ви състояние.

ПРИМЕРНО 7-ДНЕВНО МЕНЮ

За да успеете с вашата експресна диета с кисело мляко и да загубите 5 килограма за 1 седмица, ще трябва да намалите калориите си значително. Също така тренирайте! Тази нискокалорична диета може да бъде трудна за изпълнение, но нейната ефективност е забележителна.

Ден 1:

Закуска: чай без захар, 400 г кисело мляко, две пълнозърнести бисквити.

Обяд: едно сварено яйце, две кофички по 400 г кисело мляко с 4-5 с.л. овесени ядки, домат.

Междинна закуска: 400 г кисело мляко.

Вечеря: 400 г кисело мляко с лимонов сок, половин краставица и малко прясна мента.

Ден 2:

Закуска: чай без захар, 400 г кисело мляко, два сухара и киви.

Обяд: две кофички по 400 г кисело мляко с 4-5 с.л. овесени ядки, домат и банан.

Междинна закуска: една ябълка

Вечеря: Две кофички по 400 г кисело мляко.

Ден 3:

Закуска: чай без захар, 400 г кисело мляко, два сухара и ябълка.

Обяд: две кофички по 400 г кисело мляко, смесени с 200 г сварен кафяв ориз и подправки, билки по ваш избор, домат и киви.

Междинна закуска: един банан.

Вечеря: Две кофички по 400 г кисело мляко.

Ден 4:

Закуска: чай без захар, две кофички по 400 г кисело мляко, два сухара.

Обяд: яйце, салата от домати и краставици и две кофички по 400 г кисело мляко с боровинки.

Междинна закуска: 400 г кисело мляко.

Вечеря: зеленчукова супа, без добавена мазнина и с много малко сол.

Ден 5:

Закуска: чай без захар, 400 г кисело мляко, ябълка и киви.

Обяд: настъргани моркови с парченце лимонов сок, две кофички по 400 г кисело мляко.

Междинна закуска: 400 г кисело мляко и 1 бр. банан.

Вечеря: Зеленчукова супа без добавена мазнина и 400 г кисело мляко.

Ден 6:

Закуска: чай без захар, 400 г кисело мляко и половин черен шоколад 80% какао.

Обяд: салата от домати с лимонов сок и босилек, две кофички по 400 г кисело мляко с добавени семена по ваш избор, две кайсии (или портокали, в зависимост от сезона).

Междинна закуска: 400 г кисело мляко.

Вечеря: картофена супа без добавена мазнина или сол, две кофички по 400 г кисело мляко.

Ден 7:

Закуска: чай без захар, 400 г кисело мляко, два сухара.

Обяд: яйце, доматена салата с босилек и лимонов сок, две кофички по 400 г кисело мляко с ягоди.

Междинна закуска: ябълка.

Вечеря: зеленчукова супа и 400 г кисело мляко.

ВАЖНО: киселото мляко за всички дни трябва да бъде с масленост 0.1%

Може да разнообразявате менюто, като следвате стриктно правилото на забранените и разрешени храни по време на диетата.

Забранени храни - масло, олио, маслини, особено ако са обработени; захар, мед, конфитюри, млечен шоколад; готови зърнени храни; пълномаслени кисели млека, плодови и сладки млечни кремове; свинско, агнешко, мазна риба; картофени чипове и всички храни, приготвени в мазнина; сосове и готови напитки с добавена захар (плодови сокове, газирани напитки).

Препоръчителни храни, които може да включите в диетата, стига да не прекалявате с количествата - всички плодове, при условие че не добавяте захар. За да запазите максималния брой витамини, консумирайте ги без обработка (сурови); всички зеленчуци, с много малко сол, ако е възможно и без мазнини; телешко, пуешко, пиле (внимание, те са с повече калории, отколкото плодовете и зеленчуците); риба (треска, риба тон, пъстърва).

Добавете Вашия коментар

TOP