Шефът на КПКОНПИ тръгна с охрана от НСО

02 Април 2019 | 11:25
0 коментара
Криминално

Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев се появи с охрана от НСО на конференция в хотел “Шератон” на тема: “Етика в публичната администрация”.

Той обясни присъствието на гард с това, че получил заплаха, която други институции сметнали за достатъчно сериозна, а след нея започнали и медийните атаки. Под медийни атаки той имаше предвид публикациите, свързани с жилището му, купено през 2017 г. и терасата покрив в размер на 186 квадрата.

Георгиев отново повтори, че атаката идва от средите, които са недоволни, че има борба с корупцията. До този момент било запорирано имущество и внесени искове за над 3 млрд лева. Той призова, ако някой иска, да подаде сигнал срещу него и да бъде направена проверка. На въпрос кой ще я извърши шефът на КПКОНПИ уточни, че комисията се състои от 5 човека и освен него има още четирима, пише “24 часа”.

Във връзка с проверките, които се извършват от КПКОНПИ, на Цветан Цветанов, Ваня Колева, Вежди Рашидов и Цецка Цачева, както и на строителната фирма “Артекс”, е установено, че всички сделки са извършени при един и същи нотариус. Също така от документите, събрани в хода на проверката на “Артекс”, били установени всички фирми, които притежават собствениците на строителната компания. Във връзка с проверката на сградата “Златен век” било установено, че различни министри и зам.- министри са давали становища, те също щели да бъдат викани за обяснение пред комисията.

Добавете Вашия коментар

TOP