Полезни съвети, които ще ви улеснят по пътя към отслабването

07 Февруари 2020 | 16:40
0 коментара
Любопитно

Много хора възприемат борбата с излишните килограми като изключително сложен процес, за който са нужни големи физически усилия, невероятни умения и компетентност.

И донякъде са прави. Но има няколко лесни хитринки, които можете да използвате в ежедневието си.

Тези малки стъпки ще стимулират желанието ви и ще улеснят пътя ви към крайната цел – отслабването.

Хапвайте по-често, но по-малки количества храна

Хранете се на по-чести интервали, например пет-шест пъти на ден, но приемайте по-малки количества храна. Така се повишава метаболизмът, което означава повече изгорени калории на ден и съответно отслабване.

Приготвяйте храната си сами

Сами приготвяйте вкусна и пълноценна храна, която да консумирате вкъщи и да носите на работа за обяд. Така няма да се налага да купувате джънк фууд и друга нездравословни продукти, когато огладнеете.

Изцедете един грейпфрут и добавете сока му към чашата си с вода

Смята се, че грейпфрутът ускорява метаболизма, намалява чувството за глад и помага за изгаряне на мазнините. Чаша вода, смесена с прясно изцеден сок от грейпфрут, се превръща в чудесна приятна и тонизираща напитка.

Прибавете ленено семе към менюто си

Лененото семе е изключително богато на фибри, а те носят чувство за ситост за по-дълго време. По ваш вкус можете да го добавите в салатата си, в зърнената си закуска или киселото мляко.

Подгответе плодове за смути

Нарежете предпочитани от вас плодове на малки кубчета и ги замразете. Това ще улесни забързаните ви сутрини и ще ви подсигури полезна и здравословна закуска. Само добавете мляко, пуснете кубчетата в блендера и смутито е готово!

Възнаграждавайте се след всяко упражнение

Независимо дали правите упражнения вкъщи, излизате да тичате или посещавате фитнес залата, възнаграждавайте се за положените усилия. В подходяща кутия или буркан след всяка тренировка пускайте по някой лев. Така след като съдът се напълни, излезте и си купете нова дрешка със събраните пари или направете, нещо което ще ви накара да се почувствате удовлетворени от себе си и старанието ви.

Предизвикайте се с мотивационен буркан

На малки листчета хартия запишете по една идея за кратко упражнение, което отнема само няколко минутки. Поставете ги в буркан, който дръжте в спалнята си на видимо място. Сутрин, щом се събудите, изтеглете едно листче и изпълнете упражнението, ако се вдъхновите, изтеглете друго и направете и това упражнение и така неусетно ще заформите една чудесна тренировка за чудесен старт на деня!

Добавете Вашия коментар

TOP