Над 30 са задържаните на ГКПП Калотина, сред тях и шефът на митницата

06 Февруари 2020 | 17:39
0 коментара
Криминално

Има над 30 задържани в момента - цялата смяна от митничарите, началникът на митническия пункт, гранични полицаи, хора, които не са на работа в момента.

Това обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред журналисти за акцията на ГКПП Калотина.

"Провежда се специализирана операция по разследване на ГКПП Калотина. Искам да благодаря на всички колеги - МВР- Вътрешна сигурност, КПКОНПИ, СДВР, Жандармерия. Положителното е, че успяхме да запазим всичко в тайна. 
Към този момент не мога да кажа на кого ще се повдига обвинение, това ще кажат прокурорите. Нашата дейност продължава, след всяка операция ставаме все по-добри и по-добри със стиковката между всички правоприлагащи служби. За повече информация ще очакваме утрешния ден след днешните действия по разследването", разясни Ивайло Иванов.

На въпрос за какво става дума в разследването, главният прокурор Иван Гешев добави:

"Става дума за пари, не става дума за натурална размяна! Мога да допълня, че прокуратурата съвместно с изпълнителната власт, МВР, работи на изключително високи обороти, във всякакви направления, независимо дали става дума за най-богатите български олигарси, за битова престъпност или битова корупция или корупция на високите етажи".

Добавете Вашия коментар

TOP