Държавни служители в Благоевград празнуват, въпреки забраната на Борисов

19 Декември 2019 | 15:34
3 коментара
Хайлайф

Със своя заповед точно преди седмица премиерът Бойко Борисов разпореди отмяна на всички коледни тържества и банкети в държавната администрация.

Заповедта му беше изпратена до всички министерства и държавни учреждения още миналия четвъртък. Като основна причина за крайната мярка бе посочена нуждата от икономия на държавни средства.

Тази година ведомствата в София масово отменят тържествата си, за да не си навлекат премиерския гняв. Примерът им последва областният управител на Пиринско Бисер Михайлов, който вече е съобщил на подчинените си, че банкет няма да има. Структурите на ГЕРБ в областта също са взели решение да се съобразят с нареждането на Бойко Борисов.

Управителят на ВиК – Благоевград Росица Димитрова пък е отменила резервацията за коледното предприятие на дружеството. ВиК-служителите вече гладеха рокли и панталони за банкета, който беше насрочен за 28 декември в парк-хотел „Бачиново“. Заповедта на Борисов обаче осуети празненството им и вчера официално са били информирани, че то няма да се състои.

Част от държавните институции в Благоевград обаче се правят на неразбрали и смело плащат ядене и пиене на подчинените си в елитни заведения.

Първи заповедта на премиера Бойко Борисов наруши директорът на ТП на НОИ и доскорошен общински съветник от ГЕРБ Илиян Георгиев. В събота той събра всички служители на НОИ-Благоевград на мощно парти в нощен клуб.

До ранните часове на деня в неделя държавните служители се наслаждавали да елитни питиета и специално подготвен за тях кетъринг от известен ресторант. /Е-79 нюз/

Добавени коментари

Стиви публикува:
20 Декември 2019 | 17:24
Ако хората са си направили тържеств със собствени средства каква вина имат да празнуват?
Боби публикува:
20 Декември 2019 | 15:01
Ако хората са си платили с тяхни пари, няма кой да им каже да не празнуват. Както и на мен няма кой да ми каже да не ходим на заведение и да не отпразнуваме една отминаваща си годимна с нейните позитиви и негативи. Щом са го заслужили да са живи и здрави хората, наздраве им .
Мила публикува:
19 Декември 2019 | 15:56
Да го махнат!

Добавете Вашия коментар

TOP