Абсурд: Хора със симптоми, а тестовете им излизат отрицателни

02 Ноември 2021 | 11:46
0 коментара
Любопитно
Абсурд: Хора със симптоми, а тестовете им излизат отрицателни

Всички изследвания, които вчера назначих на хора със симптоми, излязоха отрицателни на тестовете, аз не разбирам как се случва. Подобна информация - за много отрицателни проби на хора със симптоми, имал и от свои колеги. Ще ги проследя, но не мога да си обясни наистина.

Това коментира пред Би Ти Ви Георги Миндов, шеф на сдружението на софийските лични лекари. 

Все пак често първите 24 часа тестът дава отрицателен и едва на третия излизат положителни, добави той. Напомни, че при другите сезонни вируси започва подобряване след 3-ия ден, при коронавируса напротив, нищо не отшумява.

Намаля вече натискът, който беше преди спирането на децата от училище. Безсмислени прегледи, разкарване по кабинетите - това допринесе за по-голямо заразяване, съобщи той.

Интересът у нас към ваксинация на децата под 12 г. е почти нулев, Съобщи д-р Миндов.

Той самият е с две дози "Астра Зенека" и една бустерна на "Пфайзер". Заразил се, но имал само лека отпадналост и загуба на вкус и обоняние, без температура, сподели докторът. Един човек може и до 6 пъти да преболедува - както казват, добави лекарят. Затова спазвал стриктно мерките.

Имаме 2 или 3 пъти повече тествани спрямо миналата година заради изискването за зелен сертификат, така че тази стряскаща сега бройка нови случаи може предишната вълна да е била по-голяма, коментира д-р Миндов мрачните рекорди. Критерият е какво се случва в болниците, посочи той.

Общопрактивущате лекари все още не могат да изписват лекарства за безплатно симптоматично лечение на COVID. А и това са сериозни медикаменти, не може да се изпасват ангро, обяви шефът на софийската им организация.

Всеки лекар сам си преценявал дали да лекува болните по телефона. Категоричен е обаче, че болните не може да идват и да чакат пред кабинета с останалите пациенти. В своята практика той ги викал през отделен вход.

Около 240 млн. лв. имаме неусвоени от бюджета, трябва  да се преразпределят  по справедлива за всички методика и хората, които са си ги изработили, да ги получат до края на годината - така той обясни недоволството на медиците от шефа на касата д-р Салчев. Днес щели да имат среща.

Добавете Вашия коментар

TOP