5 здравословни причини да похапваме ягоди

05 Май 2015 | 08:54
0 коментара
Любопитно
5 здравословни причини да похапваме ягоди

В сезона на ягодите ви представяме пет здравословни причини да похапваме този сладък, сочен и ароматен плод.

Добрият помощник в борбата с бръчките
Ягодите са богати на Витамин C, който от своя страна играе важна роля за стимулирането на колаген. Той пък е от значение за еластичността на кожата ни. С годините ни тялото произвежда все по-малко колаген и ако похапваме ягоди, ще се радваме на здрава и младежка кожа.

Източник: ThinkStock/Guliver

Ягоди за силна имунна система
Благодарение на съдържанието на Витамин C, ягодите помагат и за по-силната ни имунна система. Похапвайте шепа ягоди и ще си набавяте половината от дневната доза Витамин C с една бърза и лека закуска, казват специалистите.

Този плод ни помага да отслабнем
Ягодите са полезни, много хранителни и спомагат за сваляне на излишните килограми. Те са нискокалорични и засищат, благодарение на сладостта и останалите си полезни свойства. Затова не бихме сбъркали, ако за закуска похапнем ягодов шейк, мюсли с ягоди или просто купичка от плодовете.

Ягодите регулират кръвното налягане
Ягодите са богати на калий, който пък спомага за регулиране на кръвното налягане. Благодарение на полезните си качества, този плод си е спечелил името на един от най-добрите приятели на сърдечно-съдовата дейност.

Източник: ThinkStock/Guliver

Ягодите ни предпазват от катаракта
Антиоксидантните свойства на ягодите могат да помогнат за здравето на очите ни и да предотвратят появата на катаракта (заболяване на очите, при което помътнява естествената леща на човека, а всичко, което виждаме, е замъглено, сякаш пред обектите има водопад). Похапването на ягоди обаче, както и изобщо на храни, богати на Витамин C, играе важна роля в укрепването на роговицата на окото и ретината.

Вижте още защо ягодите намаляват "лошия холестерол"

Източник: Besthealthmag.ca 

Добавете Вашия коментар

TOP