16 камери охраняват алея "Стъпалата" в Разлог

15 Юли 2015 | 15:56
3 коментара
Общество
16 камери охраняват алея Стъпалата в Разлог

За да спре вандалите, които унищожават общинско имущество - община Разлог монтира 16 видеокамери в алея "Стъпалата". За тях тя похарчи 17 000 лева. По този начин е гарантирано 24-часово видеонаблюдение в открития официално на 16 април тази година туристически обект. Устройствата покриват целия периметър на най-новата придобивка на местните хора.

"Вандалските прояви са голям проблем за нас. Заради шепа вандали харчим допълнително средства на данъкоплатците, за да поправяме и възстановяваме разрушеното общинско имущество. Записите се пазят 7 дни, при нарушение веднага информираме полицията", заяви днес кметът на община Разлог Красимир Герчев.

"Стъпалата" са изградени в местността Голак по европейски проект на Програмата за трансгранично сътрудничество България - Македония в партньорство с македонската община Гевгелия. 5 години обектът трябва да е в този вид, в който е открит. Това означава, че общината трябва да възстанови на момента нанесените от вандали щети, ако има такива. Мониторинг от финансиращия орган се прави непрекъснато и не може да си позволим никакви пропуски в това отношение, уточни градоначалникът.

В алеята най-голямата атракция е 12-метрова кула, от която се открива страхотна панорама към цялата Разложка котловина и планините Пирин, Рила и Родопите. Монтирани са дървени люлки, пейки, шезлонги за наблюдение на природата.

По публикацията работи: Валерия Белчевска

Добавени коментари

не е нужно камери публикува:
16 Юли 2015 | 00:24
Не са нужни камери да видите рязаните борчета от билото...... достатъчно е да идете долу в заградените сигурно и незаконни 5-6 декара до асфалтовия път срещу 'погребите'. Па 1 камера е 200лв. не са ли много 17 бона
ллх публикува:
15 Юли 2015 | 22:18
Много правилно ЧОЧО че Общината са наи големите вандали на них да турат камери да ги гледа народа какви ги вьршат Каво сте изградили бе то си е направено от комунистите ви турихте по един дрьвен ковтор и една купка железо Тия са наприли само гуша бе мародери
Чочо публикува:
15 Юли 2015 | 16:14
Най-големите вандали и крадци са в общинската управа на Разлог.А най-големият баш крадец е Любен татарски. Геро, Геро брато докога, че се излагаш?Вече ни се повраща от тебе и от лажните и крадните ти.

Добавете Вашия коментар

TOP