Ромчета намериха цаката на жегите, цопнака за разхлада в езерото на парк "Бачиново"

05 Юли 2018 | 17:58
1 коментара
Общество

Ромчета потърсиха разхлада в горещия днешен ден във водите на езерото на парк „Бачиново” край Благоевград, въпреки изричната забрана на общината за къпане в него.

Децата на видима възраст от около 12 – 13 години цъмбурнаха в хладните води към 15 часа следобед и около два часа се забавляваха неистово, плувайки и скачайки в езерото.

Поведението им не остана незабелязано и от благоевградчани, които по това време също бяха в парка, релаксирайки под дебелите сенки на дърветата в него.

„И ако стане белята, кой ще отговаря, тогава”?, питаха се един друг възмутено те.

Припомняме, че в край нам. май т.г. кметът Атанас Камбитов забрани къпането и плуването в неохраняеми водни басейни на територията на община Благоевград

Със своя заповед той нареди на всички собственици и ползватели на плувни басейни, комплекси за плуване, водни спортове, водоеми, язовири, напоителни канали и други водни площи се задължават да извършат проверка за наличието и състоянието на забранителни, предупредителни и информационни знаци.

Кметовете на малките населени места следва да организират поставянето на забранителни, предупредителни и информационни табели около водоемите, намиращи се на тяхна територия. При констатиране на нарушения, нарушителите носят административно-наказателна отговорност.

Добавени коментари

някой си гражданин публикува:
05 Юли 2018 | 18:21
е нали уж има общинска охрана ? или какво,не е това тяхна работа ??????

Добавете Вашия коментар

TOP