Знаците, че на тялото му липсва витамин C

25 Февруари 2019 | 15:02
0 коментара
Любопитно

Витамин С е сред основните витамини в нашето тяло.

Едни от най-важните функции, които изпълнява, са образуването на костите, зъбите, тъканите, както и усвояването на желязо.

Сред основните източници на витаминът са портокали и лимони. Други храни, от които можете да си го добавите, са ягоди, ананас, киви, чушки, зеле, ананас и брюкселско зеле.

Липсата на витамин C в организма предизвиква симптоми, които сигнализират за този недостиг, и подсказват за начините, по които той иначе благоприятства.

Призначи за недостиг на витамин С в организма ви:

Сред симптомите, които показват дефицит на витамин С, е изтъняването на косата.Това се дължи н факта, че той е важна съставка за поддържането на белтъчините.

Витамин С е свързан и с емоционалното здраве. Ако нивата на витамина в организма ви са ниски, това може да доведе до раздразнение, неспокойствие и психическа нестабилност.

Липсата на витаминa води и до развиването на хронични инфекции. Той е изключително важен за защитните механизми на организма. Колкото по-малко витамин С има в тялото ни, толкова повече се намалява способността за разрушаването на потогените, които причиняват голям брой заболявания.

Aко чувствате постоянно умора, тялото ви алармира, че има нужда на витамини, сред които е и витамин C.

Дефицитът му ще доведе до по-бавното заздравяване на раните, тъй като витамин C допринася за правилното снабдяване с кислород и клетъчното здраве.

Постоянното приемане на витамина подпомага за гладкостта, красотата и здравината на кожата.

Добавете Вашия коментар

TOP