Затварят пощи в малките селища

18 Февруари 2022 | 15:26
0 коментара
Общество

Пощите в редица малки населени места ще бъдат закрити. Това става ясно от писмен отговор на вицепремиера Калина Константинова на въпрос на депутати от ДПС.

Предстои да бъде извършен пълен анализ на състоянието на пощенската мрежа, пише в отговора на вицепремиера. В анализа ще бъдат отчетени критерии като гъстота на пощенските станции и използвани от тях услуги, брой обслужвано население и присъствие на държавна администрация в населеното място. На тази база ще бъдат предложени конкретни мерки за оптимизация на пощенската мрежа, посочва вицепремиерът Калина Константинова. В пощите, които останат, ще бъде направен ремонт, ще бъде подменена остарялата техника и ще бъде въведена електронна система за разплащане с клиентите,пише труд.

В момента жителите на по-малките градове и села трябва да пътуват до областния център при нужда от определена административна услуга. Целта е това да се избегне чрез предоставяне на административни услуги в пощите. За да стане всичко това възможно ще трябва да бъдат повишени знанията на служителите в пощите.

Добавете Вашия коментар

TOP