За пример! МБАЛ-Благоевград, МБАЛ-ПУЛС и СБАЛО "Св. Мина" обединяват усилията си в полза на общественото здраве

31 Март 2020 | 21:35
2 коментара
Общество

МБАЛ-Благоевград, МБАЛ-ПУЛС и Специализираната болница по онкология „Свети Мина“ обединяват усилията, общо всички заедно, независимо, че са различни търговски дружества, да използват наличния капацитет в града, за да бъдат полезни не само със заразените с КОВИД 19, но и за всички останали пациенти, които имат нужда от медицинска помощ. Това каза днес управителят на СБАЛО "Св. Мина" д-р Георгиев, по време на срещата с президента в Благоевград. Той посочи още, че въпреки трите жертви, които е имало събота и неделя, лекарите са направили всичко по силите си, да спасят трите живота, но за жалост понякога болестта е по-силна.

Предложено бе от управителите на МБАЛ-Благоевград , МБАЛ-ПУЛС и Специализираната болница по онкология „Свети Мина“ за обособяване на една структура / стационар за интензивно лечение на болни с коронавирус/ между лечебните заведения за болнична помощ на територията на община Благоевград. В Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания има обособено отделение с 15 легла, монтирана е вискокачествена станция за сгъстен въздух – винтов компресор и изсушител.

Президентът Румен Радев одобри решението, което според него е силно рационално и ще бъде предложено на министъра на здравеопазването, тази заповед специално за Благоевград да бъде преструктурирана по друг начин. Според президента този замисъл може да бъде пример за всички други областни центрове.

До този момент установените болни на територията на областта са 11. От тях 6 са на домашна карантина, от които двама са напълно излекувани след два отрицателни теста, двама в лечебно заведение в добро общо състояние и трима починали.

Добавени коментари

??? публикува:
01 Април 2020 | 14:38
За какъв пример говорите?! От първите приети четирима заразени от коронавирус 19 в МБАЛ Благоевград, трима починаха!!! Изписан като оздравял бе само възрастния англичанин, който живее в Банско.
БКП публикува:
31 Март 2020 | 23:16
Тоя другар Щерев ,първо псува комуниститв от които цял живот фамилията му се облагоденства .Паскалев му подари абсолютно и незаконно земя ,която бе отчуждена за жълти стотинки без право на собствениците да си въстановят тояа право защото давностния период на извършване на мероприятието бе изтекло още 1987 г.

Добавете Вашия коментар

TOP