За пети пореден път "ДЗИ-Общо застраховане" EАД получи приза "Застраховател на годината"

19 Май 2015 | 19:46
0 коментара
Бизнес
За пети пореден път ДЗИ-Общо застраховане EАД получи приза Застраховател на годината

Най-високото отличие в застрахователния бранш у нас бе връчено на Коста Чолаков – председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на ДЗИ. Той изказа благодарност на клиентите и търговските партньори за доверието към компанията.

Несъмнено тази награда е признание и за нашите търговски екипи, служители, както и за колегите от отделите и центровете за обслужване на щети, които успяха да се справят блестящо с предизвикателствата, които 2014 г. ни поднесе, за което им благодаря и им посвещавам тази награда, каза още при получаването на отличието Коста Чолаков.

Престижната класация "Застраховател на годината" се организира от Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.

Критериите за избор на "Застраховател на годината" са:

пазарен дял, брутни изплатени обезщетения, технически резултат, нетен премиен приход, коефициент на платежоспособност, дял на техническите резерви, нетен коефициент на разходите.

Номинации и решение на експертно жури определят победителите всяка година.

"ДЗИ-Общо застраховане" ЕАД е създадено през 1946 г. ДЗИ е дружеството с най-дълга история и опит на българския застрахователен пазар.

Благодарение на своята отлично развита дистрибуторска мрежа, компанията достига до своите клиенти и партньори на територията на цялата страна. Тя разработва и предлага пълна гама продукти в направления "Общо застраховане" и "Животозастраховане", както и продукти, свързани с покриване на здравни рискове.

На базата на своя опит и благодарение на активен международен обмен в рамките на КВС Груп, експертите на ДЗИ разработиха редица иновативни решения, както в продуктовото портфолио, така и в обслужването на клиенти и посредници.

ДЗИ запазва своите изключително високи показатели за стабилност, тъй като компанията е лидер сред българските застрахователи по отношение на заделените резерви спрямо спечелени премии, както и по размер на ликвидните активи.

Дружеството заема втора позиция по резултат от инвестиционна дейност сред българските застрахователи, както и по финансов резултат сред шестте застрахователни компании с най-голям пазарен дял в България.

Добавете Вашия коментар

TOP