Вътрешните отделения на болниците в Благоевградско в готовност да приемат пациенти с коронавирус

10 Юли 2020 | 10:08
0 коментара
Общество

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов свика вчера следобед спешно заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса.

По време на заседанието беше констатирано, че всички вътрешни отделения в болниците МБАЛ Благоевград, МБАЛ „Иван Скендеров“ Гоце Делчев, МБАЛ Разлог, МБАЛ Югозападна болница и МБАЛ „ПУЛС“ имат готовност за прием на пациенти с Ковид-19.

По отношение на изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването и с оглед ограничаване разпространението на коронавирус инфекцията на територията на областта, Областният оперативен щаб взе решение да бъде отложено провеждането на Празника на с. Делвино и освещаването на черквата „Св. Неделя“, планирано за 11.07.2020 г.

Беше взето решение да бъде допълнена т. 6 от същата Заповед, която касае преустановяване на провеждането на групови празненства с присъствие над 30 човека на открито и на закрито, като освен сватби, кръщенета и други празненства, се допълват и празници на населени места и други срещи с подобен характер при спазване на разпоредбите на Заповедта.

Поради повишения брой нови случаи на инфектирани в област Благоевград, беше взето решение Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Благоевград да започне прием на пациенти с Ковид-19, като за целта в рамките на следващите няколко дни ще бъдат предприети необходимите мерки за привеждането на болничното заведение в готовност за прием на пациенти с коронавирусна инфекция.

Добавете Вашия коментар

TOP