Втори съкрушителен удар срещу автотърговеца Иван Аршинков - "Доцента"! Откраднаха му лек автомобил "Тойота" в Благоевград

29 Март 2016 | 21:53
2 коментара
Общество
Втори съкрушителен удар срещу автотърговеца Иван Аршинков - Доцента! Откраднаха му лек автомобил Тойота в Благоевград

Откраднаха лек автомобил "Тойота" на автотърговеца Иван Аршинков - Доцента. Това е вторият съкрушителен удар за последните 4 месеца срещу 38-годишният автоджамбазин, съобщава репортер на Pirinsko.com. 

Доцента закупил лек автомобил "Тойота" преди няколко дни от благоевградски бизнесмен, забравил да прехвърли собствеността на автомобила с цел да икономиса таксите при нотариус, което му изиграло лоша шега. Само два дни престой при търговеца и автомобила бе задигнат. 

Припомняме, че това е втори съкрушителен удар срещу "Доцента". Апаши задигнаха голяма сума пари - 23 000 лв., и златни накити от жилище, на обща стойност 30 000 лв. Обирът бе извършен в неделя около обяд в апартамент на осмия етаж в един от блоковете в жк „Ален мак“. Ударът бе направен в момент, в който в жилището не е имало хора, което означава, че бандитите са извършили проследяване и освен това са имали информация, че в апартамента се държат толкова пари в кеш.

В неделя 38-годишният Иван Илиев Аршинков бил навън за не повече от два часа и когато се прибрал на обяд, намерил вратата разбита. Апашите отмъкнали чантичка с пари, която била скрита на тайно място в хола, както и златни бижута - над 100 грама, оставени в секция в спалнята. На място бе извършен оглед от дежурна оперативна полицейска група и е предприето разследване. За случая бе уведомен дежурният прокурор Анита Димова,  зам.-шеф на Районна прокуратура - Благоевград.

Позьорството му изигра лоша шега, лъскави коли, часовници, пари, тази показност го въвлече в неприятности, коментират приближени на "Доцента".

Кражбите в Благоевград продължават...

Автокрадците откраднаха черното БМВ Х5 на 26-годишният благоевградчанин Йордан Ортакчийски, който паркирал джипа си пред блок в кв. „Еленово“, но на сутринта не го открил. Той е подал сигнал в полицията за кражбата, автомобилът е обявен за общодържавно издирване.

Потърпевшият собственик се занимава с търговия, има своя фирма. Той тренира канадска борба, а като студент в ЮЗУ е участвал в турнири.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Към момента няма разкрит автокрадец въпреки многобройните посегателства през последните години в Благоевград.

Крадци удариха и известния благоевградски търговец Димчо Бельовски. Престъпниците са разбили през нощта патронника на стъклената врата на магазина му на централната улица „Христо Ботев“. От търговския обект са изнесени 32 кутии с дамски обувки и една чанта. Според 60-годишния бизнесмен нанесената щета надхвърля 1500 лв. Апашите, изглежда, са били добре подготвени, тъй като в централна градска част има засилено полицейско присъствие през нощта. 

Добавени коментари

kkkk публикува:
30 Март 2016 | 15:27
Nqma nujda da si otvarqte ustite mnogo mnogo, shtee namajete i vie!
дине публикува:
30 Март 2016 | 14:12
намазааму ските така требува ване дере здраво на пистата

Добавете Вашия коментар

TOP