Вкусотии, които може да хапвате без да броите калории

12 Декември 2019 | 17:22
0 коментара
Любопитно

За да запазим добрата си форма ние често се лишаваме от любимите си хран

Е да, няма как, но пък винаги можем да ги заменим с други не по-малко вкусни за нас хранителни продукти, за които погрешно смятаме, че ще окажат влияние върху визията ни.

Ще прибавим и един не толкова популярен факт - когато човек е изнервен, той "автоматично" започва да се тъпче. Което, от своя страна, означава, че не трябва да се лишавате напълно от любимите си храни, а просто да ги ограничите.

Тук обаче ще ви дадем идеи за вкусно, нискокалорично и здравословно меню, с което не само че няма да качите килограми, а е напълно възможно да се отървете от тях.

1. Закуска
Заменете кифличките, кроасаните или набързо приготвените сандвичи от рафинирано бяло брашно и обилно намазани с маргарин (една от най-вредните трансмазнини) с филия пълнозърнест или черен хляб, намазана с масло и поднесена с шунка, кашкавал и листенце прясна салата. Можете дори да ѝ сложите и нарязано на кръгчета сварено яйце.

В още по-нискокалорична закуска би се превърнала купичка обезмаслено кисело мляко, поднесено с различни сезонни плодове. Не се стеснявайте да прибавите към него малко мед или кленов сироп, защото те ще ви заредят с енергия и ще ви заситят, докато стане време за обяд.


2. Обяд

Да, повечето от нас направо си умират за някоя висококалорична чорба, каквато е чорбата от джолан или шкембе чорба. Защо не ги замените с пилешка супа или кремсупа, приготвена от карфиол например. В 100 г от този супер полезен зеленчук се съдържат около 25 калории и само 0.28 г мазнини.


3. Следобедна закуска
Отново глад за нещо сладко? Нищо толкова притеснително, стига да не насочите вниманието си отново към готовите и пълни с всякакви "боклуци" кроасани и кифлички. Има безброй рецепти за нискокалорични вкусотии, които можете предварително да си направите у дома, а и нищо лошо няма в това да хапнете редче шоколад, стига да е с възможно най-високият процент какао. Все пак, ако не ви влече толкова сладкото, то тогава хапнете един сезонен плод и отново няма да се наложи да броите калории.

4. Вечеря
Заменете тлъстото свинско месо с пържола бонфиле или контрафиле, приготвена на грил тиган. Защо не печена риба или пък пилешко филе? Просто не ги консумирайте заедно с традиционните гарнитури, с които всички българи сме свикнали - обикновено картофи или ориз, а ги хапнете със свежа сезонна салата. При липса на свежи зеленчуци можете да се снабдите със замразени зеленчуци, които да приготвите на пара. Хем вкусно, хем нискокалорично!

Добавете Вашия коментар

TOP