"Виваком" и А1 правят международните разговори до Украйна безплатни

25 Февруари 2022 | 17:54
1 коментара
Бизнес

"Виваком" и А1 правят международните разговори до Украйна безплатни, "Теленор" също осигурява безплатен роуминг, съобщиха от компаниите.

В знак на солидарност с украинския народ и като израз на желанието ни да направим общуването на нашите потребители с техните семейства и близки по-лесно, мобилният оператор "Виваком" предоставя безплатни международни разговори от България към Украйна както в мобилната си мрежа, така и във фиксираната, съобщиха от телекома.

Повикванията няма да бъдат таксувани, независимо дали са към мобилни или стационарни номера в Украйна от днес до 10 март. 

След като по-рано днес А1 осигури безплатни разговори, кратки съобщения и мобилен интернет в роуминг за клиентите си в Украйна, телекомът обяви впоследствие, че от утре (26 февруари) абонатите на мобилна услуга ще разполагат с 1000 безплатни минути за международни разговори с Украйна.

По този начин компанията допълнително подкрепя своите клиенти и голямата българска общност в Украйна, като им дава възможност да общуват без притеснения въпреки критичната ситуация. Безплатните минути ще бъдат добавени автоматично и ще са активни за период от 30 дни от датата на активирането им. А1 ще следи ситуацията в Украйна и ще реагира спрямо нейното развитие и нуждите на клиентите след края на 30-дневния период.

По-рано днес и от Теленор обявиха, че предоставят безплатен роуминг на българите в чужбина.

Добавени коментари

Razlogenin публикува:
26 Февруари 2022 | 22:22
Защо не направиха същото за Либия, Ирак, Сирия, Югославия?

Добавете Вашия коментар

TOP