Василиса Павлова: Това не са избори! Това е изборът между законността и зависимостта!

26 Март 2021 | 10:24
10 коментара
Политика

Д-р инж. Василиса Павлова е от Благоевград. Завършила  е  МГ “Акад. С. Корольов“, Благоевград и магистратура – инж. „Компютърни системи“ в Технически университет (ВМЕИ) – София. Има допълнителна квалификация “Учител по информатика“ от ЮЗУ “Н. Рилски“, Благоевград. Работила е като учител по ИТ в ЕГ ”Акад. Л. Стоянов”, Благоевград и като асистент в ЮЗУ ”Н. Рилски”, Благоевград. Осемнадесет години е заемала длъжността старши експерт по Информатика и ИТ в Регионално управление на образованието(РУО), Благоевград, а от повече от година е заместник кмет по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград. Има 20 публикации в национални и международни списания.
Тя е кандидат за народен представител в 45-то Народно събрание от „Демократична България“ в 01 МИР-Благоевград.

1. Защо се кандидатирате за народен представител?

Решението ми да участвам в политическия живот на страната като народен представител в 45-то Народно събрание е продиктувано от унизителното положение, в което се намира държавата ни. Преходът, който преживяхме в последните 30 години, не ни донесе очакваната промяна. Вярвам, че като народ имаме право на реално действаща демокрация и достойно бъдеще и смятам, че мога да бъда полезна с моята професионално- експертна практика, това да се изпълни.

2. Как приехте предложението на Демократична България за включването Ви в листата на 01 МИР като кандидат–депутат ?

Почувствах се удовлетворена, че са ми гласували доверие да бъда част от екипа на коалицията за Благоевград.  Намирам много допирни точки с програмата на „Демократична България“ в много от секторите, където имам професионален опит и заедно с останалите ще се боря да защитя каузата: „България може много повече“.

3. Очаквате ли и удари под кръста на предизборната кампания и притеснява ли Ви това?

Очаквам разбира се, но на този пост, който съм в момента в община Благоевград съм преживяла не малко такива, на които смятам, че съм отговорила професионално. Аз съм борец и това не може да ме откаже, а само да ме мотивира.

 

4. Какви цели си поставяте, ако бъдете избран за народен представител?

Като човек, инвестирал в образованието си, отдавам голяма част от дейността си в модернизирането му. За мен е важно изпълнението на различните секторни политики от програмата на коалицията и знам, че работейки в екип с експерти от различни области, няма да се откажа да отстоявам поставените приоритети:
– Модернизация на сектор „Образование и наука“ и насочване към създаване и задържане на качествения човешки капитал и управление на иновациите в интерес на обществото.
– Изработване на стратегия за цялостна дигитализация на културното наследство.

– Високо ниво на реализация на хората чрез професионална, социална и културна интеграция, за да мога не само ще живеят по-добре, но и по-рядко ще прибягват до социалното подпомагане.

5. Чрез социалните мрежи ли се прави изборната кампания в ситуация на COVID-19?

Поради ограниченията, които ни налага пандемията по- безопасния начин за всички са нашите публикации в социалните мрежи и посланията които отправяме чрез тях към хората. Много избиратели не ползват този канал на общуване. Не се отказвам да контактувам на живо с хората, да разговаряме за проблемите от ежедневието ни, и да коментираме как бихме се справили с тях защото: „Аз съм, защото сме“.

6. Разчитате ли на преференциалния вот?

Разчитам изцяло на преференциалния вот – бюлетина с номер 11 за „Демократична България“ и лична преференция 109. Вярвам, че хората с които съм работила, учила и обучавала през годините на различните ми професионални поприща, ще дадат своя глас за мен, защото ме познават като човек. Отнасяла съм се винаги като приятел с всеки от тях и до ден днешен има по
една малка частица от всеки в сърцето ми. Влагам сърце и душа във всичко, което правя и вярвам в успеха на коалицията на парламентарните избори! Вярвам и в хората!
Вярвам, че за всеки човек трябва да се съди по делата и по ценностите, които защитава, и че „най-добрите лидери са онези, които при напускането си оставят след себе си хора, които безусловно ги превъзхождат“ – Хосе Мухика.
В моят професионален живот успях да постигна това и за мен това е голямо удовлетворение.

7. Кои са посланията, които искате да стигнат до избирателите?

От Благоевград съм и ако хората ме изберат, ще бъда техния представител в парламента, който ще отстоява интересите им. Ще защитавам интересът на държавата за използване изцяло на потенциалът на образованието и културата като движеща сила за създаването на работни места и постигането на икономически растеж и социална справедливост. България трябва да се превърне в място, където границите не възпрепятстват обучението, образованието и научната работа, а престоят в друга държава за обучение и работа да стане нещо съвсем обичайно. Именно защото образованието ни помага да се адаптираме към бързо променящия се свят, да придобиваме новите умения, необходими в едно мобилно, мултикултурно и все по- цифровизирано общество.
От особена важност за мен ще е подобряването на жизнения стандарт на хората, и ще отстоявам програмата на „Демократична България“ за обръщането на трудовата политика към малкия и средния бизнес, към българското семейство – с нов Кодекс на труда, отчитащ нуждите на бизнеса и работещите, с финансови стимули за работодателите, които осигуряват обучение на работното място и включването в пазара на труда на възрастни хора и хората с увреждания. Ще търся решения за осигуряване на висококачествени социални услуги и насърчаване на социалното предприемачество чрез специален фонд за насърчаване на социалните иновации. Вярвам, че България може много повече и че може да имаме своето достойно място в семейството на успешните и развити държави! Излезте и гласувайте на 04.04.21г., защото рискуваме бъдещето си и осигуряваме шанс на купения вот да реши изборите. Подкрепете ме с бюлетината с номер 11 и лична преференция 109 и обещавам да оправдая доверието Ви като депутат в 45. Народно събрание. Искаме, знаем и сме отговорни! “Демократична България” може и знае как! /благоевград нюз/

Добавени коментари

Някой публикува:
27 Март 2021 | 22:35
Ако не те познавам, да ти повярвам. Чудя се дали си вярваш на написаното. Или друг го е писал. 18г. в РУО не блесна с нищо. Невзрачна и без лична. Незабележима. И изведнъж - титан на мисълта. Управленец с размах. Супер Вввваааассссиииии.!!!! Браво!!!! Ти си!!!! Пази Боже!!!!! Боже опази!!!!!!!
Вук Надрвен публикува:
27 Март 2021 | 17:05
Василиса Прекрасна има запазено място край магистралата, до трънките!
де.бел, корав и прав за Пиринско.бг публикува:
27 Март 2021 | 10:22
На тая КГБ не можа ли да й измисли поне едно българско име - Василиса та и Павлова. Баси и болшевишката к.урва на служба да обслужва загорелите треторазредни шпиони на ГРУ!!
Златанов публикува:
27 Март 2021 | 08:55
Тази е изключително некомпетентна и нагла лелка. Така се случва когато поставиш човек с малки възможности и голямо его на такива постове, почват да си вярват, а всъщност се излагат.
Марков публикува:
26 Март 2021 | 19:50
БСП са в нокдаун!Васи ще краде гласове на Любчо. Катастрофа!
Сашо публикува:
26 Март 2021 | 18:52
Пуф-паф няма шанс.
Ицо публикува:
26 Март 2021 | 18:49
Такова падение в Община Благоевград не е имало.Въпроса е как си повярва,че депутат да става!
поп Нафърфорий публикува:
26 Март 2021 | 18:48
Тая па коя е? ЗаБлудена нимфоманка...
Смях публикува:
26 Март 2021 | 18:29
Тая оправи образованието, културата на местно ниво и хукна да се пробва на национално. В нормалните държави учител, който се е позволил връзка с негов ученик, губи преподавателски права, в България се кандидатира за депутат. Няма такава държава.
Мале, мале публикува:
26 Март 2021 | 10:29
Дрън! Дрън! Точно затова, че те познаваме!!!

Добавете Вашия коментар

TOP