В навечерието на Коледа: БЧК предоставя хранителни продукти на десетки бездомни хора в Благоевград

16 Декември 2022 | 15:11
0 коментара
Общество
В навечерието на Коледа: БЧК предоставя хранителни продукти на десетки бездомни хора в Благоевград

В продължение на два месеца Българският Червен кръст предоставя хранителни продукти на десетки бездомни хора от град Благоевград, като тази седмица, в допълнение на вече реализираните действия на организацията, на хората в неравностойно положение бяха предоставяни и хигиенни пакети. Инициативата е в рамките на кампанията „Ти решаваш“, част от комплексната програма „Дейности в отговор на COVID-19“, финансирана от Американската агенция за международно развитие чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Чрез безвъзмездно предоставените материали се цели да бъдат подпомогнати хората в неравностойно положение и да бъде ограничено както разпространението на COVID-19, така и други заболявания, характерни за зимния период. Всеки един от предоставените хигиенни пакети е индивидуален и включва дезинфектант за ръце, сапун, прах за пране, шампоан, мокри кърпички, предпазни маски за лице за многократна употреба и др. От началото на годината Българският Червен кръст е предоставил над 50 000 броя хигиенни пакети на многодетни семейства и хора в неравностойно положение.
В срещите, проведени в рамките на посещението в Благоевград, се включи и ръководителят на делегацията за Южна Европа на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец Мария Кристенсен.

Инициативата „Ти решаваш“ напълно уважава правото на всеки човек сам да се информира и да вземе важното решение дали да си постави ваксина или не, като единствено предоставя надеждна, проверена и научно доказана информация по отношение на вируса и последствията от него, като също така предоставя и възможност за имунизация, чрез своите 5 мобилни ваксинационни пункта, разположени в различни региони на страната. Един от мобилните ваксинационни пункта се намира в гр. Благоевград и ще бъде на разположение на жителите и гостите на града, които искат да се ваксинират до 23 декември.

Добавете Вашия коментар

TOP