В МБАЛ Благоевград! Приемат болни с Ковид в столова

22 Март 2021 | 16:16
0 коментара
Общество

Натискът върху здравната система от ден на ден става все по-голям. Болниците в Благоевград и отделенията за ковид болни в тях са препълнени. Особено тежко е положението в МБАЛ в областния център на Пиринско. Заети са всички 31 легла във вътрешното отделение. „Принудих се да према вчера една жена в столовата, там е поставено леглото й. Днес ме помоли да остане там за лечение. Настанихме и още една жена там. По-добре в столовата, отколкото да откажем да ги приемем. Всеки ден правим размествания, за да можем да не върнем нито един пациент с коронавирус. Пълни са и 17-те легла и в отделението по уши, нос, гърло”, сподели завеждащият вътрешно отделение д-р Румен Кондев.

Почти пълни са и отделенията по неврология, кардиология, хирургия, ортопедия, където също се приемат ковид пациенти. „След затишието, което беше, сега пациентите са повече, но в сравнение с ноември и декември, мисля, че са на едно ниво, даже тогава бяха повече. Има и пациенти, които са постъпили за лечение след ваксинация, каза още д-р Кондев.

В тубдиспансера в Благоевград също ползват столовата, но не за лечение на ковид пациенти, а за изследването им преди да бъдат настанени в стаите. „Но не изключваме възможността в един момент да се ползва и това помещение. По-добре да има къде да се лекуват, отколкото да ги оставим отвън по пейките или да ги върнем в домовете им”, категоричен бе д-р Владимир Пандев, който работи в благоевградския тубдиспансер, превърнат преди месеци в ковид отделение.

Добавете Вашия коментар

TOP