В Кресна приеха редица мерки в помощ на възрастните хора и майките

17 Март 2020 | 12:27
0 коментара
Общество

Община Кресна разширява дейността на социалния патронаж с включване на още възрастни хора.

Заявките ще могат да се правят на телефон 0885 460036, а оформянето на документите ще се извърши по административен път при максимално улеснение за желаещите. С тази мярка се цели да се ограничи максимално придвижването на хората.

Майките на деца от детската градина, които искат да получават храна от кухнята на градината ще могат да го заявят на телефон 0885 460036, за да бъдат включени в група. С директора на детското заведение ще бъде разработен график за разнасянето на храната. Храната ще бъде доставяна с колата на социалния патронаж при спазване на всички санитарно-хигиенни изисквания и в съдове за еднократна употреба;

От 18 март майките на деца от детската млечна кухня ще започнат да получават храна в къщи. Храната ще бъде доставяна с колата на социалния патронаж при спазване на всички санитарно-хигиенни изисквания и в съдове за еднократна употреба;

Отново от утре комуникацията и искането на услуги от общинската адмнинистрация ще става по телефон 0885 460036, на ел.поща [email protected] и с пощенска кутия, която ще бъде поставена на видно място. Получените заявки за административни услуги ще се входират от администрацията и тя ще се свързва с гражданите по телефона за последващите действия по стартираните преписки. Удължават се сроковете за документи, които са искани от гражданите по стартирани преписки. Отменят се всички приемни дни в общинската администрация до второ нареждане.

„Обръщам се с призив към младите и активните хора на територията на община Кресна да спазват стриктно разпорежданията на Националния щаб и разпоредбите на местните власти и да излизат от домовете си само при крайна нужда до изтичането на карантинния период. Ако тази мярка не сработи, ще се потърсят възможности за налагане на административни наказания и глоби и от кмета на община Кресна“, коментира кметът Николай Георгиев.

Той призова младите хора в общината да се огледат за съседите си и ако сред тях има възрастни хора да им съдействат по всякакъв начин, за да се сведат до абсолютния минимум техните излизания.

„Това означава да им помагате с пазаруването на хранителни продукти, дезинфектанти, лекарства и други стоки от първа необходимост. Моля ви, дайте им Ваш телефон, за да могат да ви звънят при нужда, а също и Вие да можете да ги чувате. Обръщам се към банките, собствениците и управителите на магазини за хранителни стоки, аптеки и дрогерии на територията на община Кресна, да разработят и поставят на видно място вътрешни правила, които забраняват в обектите да се струпват хора на разстояние по-малко от 1,5 м.“, допълни градоначалникът.

Ще бъде отменено до второ нареждане провеждането на пазарния ден в гр.Кресна за нехранителни стоки;

С ръководството на пощенския клон в града ще се обсъдят мерки, които да позволят пенсиите да се получават без да се струпат хората./илинден прес/

Добавете Вашия коментар

TOP