В Благоевградско! Няма затворени заведения заради неспазване на забраната да работят с клиенти

04 Февруари 2021 | 14:12
2 коментара
Бизнес

Благоевградска област няма затворени заведения заради неспазване на забраната да работят с клиенти, заяви директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов.

При проверките на здравните инспектори са констатирани нарушения на противоепидемичните мерки в ресторанти към хотели, които са работили след  22 ч

Клиенти след този час са установени в ресторантите на няколко хотела в Банско и Добринище и са съставени актове за административни нарушения, като първоначалната глоба е от 500 до 2000 лв. 

Проверки на РЗИ са извършени и миналата нощ в Благоевград, като резултатите се обобщават, добави д-р Калоянов. Той добави, че няма часово ограничение по отношение на предлагане на храна на гише от ресторантите и рум сървиз в хотелите. 

Болшинството от заведенията  в Благоевград преминаха именно към услугата  предлагане на гише и доставка на храна до домовете, като по този начин запазиха част от работните си места.

Обедното си меню обявяват на страниците им във Фейсбук, като от тази услуга се възползват най-вече служители от държавната администрация./струма/

Добавени коментари

Yos публикува:
04 Февруари 2021 | 18:00
Няма като кмета в Добринище е ГЕРБ как да има скоро като загубите няма полицията и РЗИ да си затварят очите
Благоевград публикува:
04 Февруари 2021 | 15:03
Разбира се, че няма! Та нали тези, които работят, никой не ги проверява!!!

Добавете Вашия коментар

TOP