Ученик в петричката гимназия „П. К. Яворов“ с исторически триумф на ринга и с приза „Най-сърцата игра“

30 Януари 2022 | 09:20
0 коментара
Спорт
Ученик в петричката гимназия  П. К. Яворов  с исторически триумф на ринга и с приза  Най-сърцата игра

Първи златен медал за „Лъвовете” от Петрич спечели Марио Бойчев на държавното лично отборно първенство по бокс за юноши в Козлодуй, надпреварата е валидна и за Купа България. В кат. 70 кг възпитаникът на Георги Караколев не срещна пречки по пътя към 1-то място и се позлати, след като през миналата година в Ловеч стигна до бронзовото отличие. Преди това Марио също бе стъпвал най-високо на почетния подиум на турнира “Кико” в столицата, но сега официализира шампионския си триумф на национално ниво. По волята на жребия ученикът от гимназия “П. К. Яворов” почиваше на старта, а на 1/4 финалите се наложи с 3:0 съдийска гласа над Роберт Деянов /”Мизия”/. На полуфиналното стъпало пък отказа във втория рунд Светослав Стойчев /”Ротунда”/, преди в решителната битка да подчини с 3:0 Стилян Симеонов /ЦСКА/. Бойчев заслужи и грамота от организаторите за “Най-сърцата игра”.


Шампионът с треньора Г. Караколев и със сребърния медалист Ив. Янкулски

Другият представител на “Лъвовете” Иван Ангел Янкулски, който досега доминираше сред връстниците в различни категории и е многократен първенец с екипа на БК “Беласица”, взе среброто. Във финалния бой при 90-килограмовите той взе предимство срещу Десислав Огнянов /”Червен бряг”/, но при една размяна на удари извади лявото си рамо и мачът бе прекратен. Преди това премина през Сами Топалов /”Шумен/ с 3:0 съдийски гласа, отказа в 1-ия рунд Петър Костадинов /”Хасково”/, а на полуфинала съперникът му Калин Тодоров /”Спартак” Пл/ не се качи на ринга. Останалите двама боксьори на клуба от южния град Георги Ярмазов /кат. 57 кг/ и Алекс Митрев /кат. 90+ кг/ се класираха пети.

“Няма как да не съм доволен, че след 2 години на труд, тренировки и лишения имаме своя първи републикански шампион”, не скри радостта си предводителят  и създател на БК “Лъвовете” Г. Караколев.

Още един медал – бронзов, донесе в Петрич Стоян Петров в кат. 80 кг. Състезателят на БК „Беласица” на 1/4 финалите победи Венцислав Митев /”Пирин”/ с 3:0, но после загуби също на 0 от Тошко Иванов /”Мизия”/.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP