Учени посочиха още една полза от пиенето на зелен чай

25 Януари 2024 | 09:18
0 коментара
Любопитно
България
Учени посочиха още една полза от пиенето на зелен чай
Три чаши зелен чай на ден може да помогне за намаляване на риска от развитие на деменция. Д-р Едуард Окело от Центъра за изследване на човешкото хранене към университета в английския глад Нюкасъл каза, че зеленият чай може да подобри умствената дейност и здравето, пише „Индипендънт“.

Професор Окело обясни, че зеленият чай съдържа химикал, наречен епигалокатехин галат, който убива ензим, увреждаш мозъчните клетки.

Според учените зеленият чай е много полезен за човешкото тяло. Но това не е всичко, той може да ви направи и по-щастливи. В допълнение към намаляването на риска от фатално сърдечно заболяване или инсулт, тази напитка може да действа като средство за подобряване на настроението. „От научна гледна точка зеленият чай съдържа биоактивни съединения, които поддържат ума фокусиран и спокоен в същото време“, каза експертът по хранене за здравето на мозъка Маги Мун.

Зеленият чай може да помогне и за предпазване от сърдечни заболявания чрез поддържане на здравословни нива на холестерола. Изследванията също така показват, че зеленият чай може да понижи кръвната захар и да помогне за предотвратяване на диабет тип 2. Чаят забавя естествения спад на добрия холестерол и може да понижи лошия холестерол. 

Добавете Вашия коментар

TOP