Търговци излизат на протест в Дупница! Съпруг на наемателка в ГУМ спечели 11 от разиграни на търг 12 щанда

25 Август 2021 | 08:14
0 коментара
Общество

Едно лице се явява на търгове за всички щандове в ГУМ – Дупница и качва цените двойно и тройно, твърдят наематели и заявяват, че се вдигат на протест днес пред общината.

Вчера е проведен търг за отдаване под наем на част от щандовете в ГУМ – Дупница. Съпругът на една от наемателките е изкупил тръжни документи за всички обявени на търг щандове. Наемателката на щанд за домашни потреби повече от 30 г. Бойка Тодорова заяви пред репортер на “Струма”:

“Днес в 8,00 ч. ще протестираме пред общината. Ще изчакаме общинарите да дойдат на работа. Един от кандидатите с пълномощно от съпругата си, наемателка на щанд, е купил книжа за всички щандове и е качил цените двойно и тройно. За моя щанд от 20 кв.м до момента плащах по 340,00 лв. на месец, сега той качи цената му на 1200 лв. При такъв наем ще се наложи да се откажа от търговията и да затворя фирмата. Някой иска да напуснем щандовете и ГУМ да се продаде. Явно това е целта. В такъв случай около 50 семейства оставаме без препитание, затова ще протестираме до дупка”, заяви Бойка Тодорова.

Разбра се, че от разиграните на търг вчера 12 щанда същият мъж е спечелил 11 щанда.

Днес се провеждат търгове за още няколко щанда, за които наемателите в ГУМ – Дупница твърдят, че същото лице също е закупило тръжни документи и за тях, очаква се да вдигне цените двойно и тройно, както на търга, проведен вчера.

Общо щандовете в ГУМ – Дупница, за които се провежда търг, са 27.

Както „Струма” писа, с докладна записка, внесена от председателя на ОбС – Дупница Костадин Костадинов, общинските съветници решиха да се проведат нови търгове за щандовете в ГУМ, тъй като не са провеждани от общо 10 години, а наемателите ги ползват с анекс към старите договори.

Местните управници гласуваха първоначалната наемна цена за щандовете да тръгва от 17,00 лв. за кв.м, но ако някоя от големите търговски вериги прояви интерес към ГУМ, цената за нея да е в размер на 6,50 лв.

Припомняме, че от началото на годината 11 търговци са напуснали щандовете си, а от началото на пандемията от 2020 г. напусналите търговци са 25.

Управителят на ГУМ – Дупница Цветанка Вуковска заяви пред общинските съветници на сесията, на която се гласуваха новите, по-високи наемни цени за кв.м от 17,00 лв., че интерес към ГУМ проявява голяма верига за козметични продукти.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP