Томислав Дончев, ГЕРБ: Правителството се самоуби

12 Юни 2022 | 08:11
0 коментара
Политика
Томислав Дончев, ГЕРБ: Правителството се самоуби

Дните на това правителство са преброени. Моето предположение е, че ще има изкуствено удължаване на живота му с оставките на министрите. Това не носи ползи на никого, правителството е лишено от каквато и да е мощност и замах.

Това каза пред БНТ депутатът от ГЕРБ и бивш вицепремиер Томислав Дончев.

Отива се към избори, каза още Дончев, според когото това означава още месеци политическа нестабилност.

Депутатът не вижда шансове за сформиране на кабинет с настоящия мандат.

От думите на Дончев стана ясно, че ГЕРБ иска нови избори, защото според него не е редно вторият да прави избори, визирайки, ако партията му получи мандата.

В отговор на въпрос дали ГЕРБ биха подкрепи правителство с мандат на „Има такъв народ”, Дончев отвърна: Все едно да ме питате дали бих се оженил, при положение че не познавам съпругата.

Томислав Дончев потвърди, че ГЕРБ ще внесе вот на недоверие към правителството.

Трябва да се мине през такава процедура, каза той. От думите му стана ясно, че това ще се случи след актуализацията на бюджета.

Според Томислав Дончев, ако вътрешният министър Бойко Рашков оглави антикорупционната комисия, тогава премиерът Кирил Петков ще има още един инструмент, за да разгърне политическите репресии.

Всички трябва да се притесняват, предупреди Дончев и добави, че дори може да се приеме български вариант на закон „Магнитски”.

Зад закона за КПКОНПИ прозира желанието за разправа с всички неудобни и непослушни, заключи Дончев. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP