Таксиметровите шофьори от Благоевград няма да излизат на протест

29 Ноември 2018 | 11:42
0 коментара
Общество

Таксиметровите шофьори от Благоевград няма да излизат на протест. Това каза за „Фокус“ Росен Начев, председател на Сдружението на таксиметровите шофьори в Благоевград.

Той посочи, че таксиметровите шофьори в Благоевград са недоволни от много неща, но според него това не значи, че всеки път трябва да излизат на улицата и да протестират.

По думите му няма логика в такива протести. Начев допълни, че според тях цените на които извършват таксиметровите услуги са ниски, но това се дължи на цялостната икономическа обстановка в страната.

Според него това не е нещо, за което е виновен конкретно някой.  

„Ние искаме повече стоянки за такситата, тъй като в града броят им е недостатъчен. Също така искаме по-добра организация на движението с ремонтирани улици. Това са разумни искания според мен и е нормално да се изискват, но не е разумно да кажеш „Искам да возя за 1 евро на км.“, „Искам бензина да е на 0,50 лв.“, защото при пазарната икономика цените са заложени така, че никой не е спрян, ако иска да си увеличи цената и е глупаво да протестираш за по-висока цена“, каза още Росен Начев.

Той заяви, че всички искат по-добър живот, но друг е въпроса по какъв начин трябва да се случи това.

Добавете Вашия коментар

TOP