Студентът Михаил Златков сяда на стола на Димитър Димитров в Общинския съвет в Сандански след избирането му за вр.и.д. управител на УВЕКС

31 Май 2021 | 11:05
0 коментара
Общество

Пета рокада в Общинския съвет в Сандански след избирането на инж. Димитър Димитров за управител на УВЕКС в Сандански. Новият вече вр.и.д. шеф на общинското дружество ще остане в историята на местния парламент с най-краткия срок на законотворец – 4 месеца. Той встъпи в длъжност в началото на месец януари след подадена оставка от д-р Димитър Станоев.

Сега мястото на Д. Димитров ще заеме следващият в листата на обединените земеделци – Михаил Златков, който в момента е студент по медицина. М. Златков е син на един от първите ресторантьори в община Сандански – Емил Златков, собственик на мотел и ресторант в курортния град.

Преди месец мястото си в Общинския съвет напусна Стоян Стоев, който пък бе в парламента с най-кратък мандат. Мястото на Стоев зае Калин Терзийски. Ст. Стоев е лидер на ПП ГЕРБ в община Сандански. Настоящият секретар в община Сандански е 4-ият от общинските съветници, който по уважителни причини прекрати мандата си, а неговото място зае Владимир Бабанов.

Първият откъзал се съветник е неуспелият кандидат втори мандат за кмет на община Сандански Кирил Котев. Ден след като бяха обявени имената на новоизбраните съветници, Котев депозира заявление до Общинската избирателна комисия, че се отказва от мандата си и на негово място влезе Радостина Орманлиева. Това е втора рокада в листата на ПП ГЕРБ, толкова са и смените в ПП “Обединени земеделци”.в.Струма 

Добавете Вашия коментар

TOP