Спешните медици излизат на национален протест

04 Октомври 2021 | 17:07
0 коментара
Общество

Причината за тяхното недоволство е неясната, по техни думи, заповед на здравния министър за увеличаването на заплащането им 

Работещите в центровете за Спешна помощ организират национален протест. Те ще се съберат на 20 октомври 2021 г. от 12.00 часа пред Министерството на здравеопазването, съобщават от синдикат “ Здравеопазване“ към Национален синдикат „Защита“.

Очаква се да присъстват лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и санитари от цялата страна и COVID отделенията в болниците.

„Протестираме, защото смятаме, че министърът на здравеопазването ни излъга, че ще увеличи основните заплати на работещите в спешните центрове. Издадената от него неясна заповед за изплащане на допълнителни възнаграждения за работа в условията на пандемия, води до несправедливо и субективно разпределение на допълнителните възнаграждения и дори лишаване на работещите от тях, което създава масово недоволство и напрежение в отделните спешни центрове и COVID отделенията в болниците“, обясняват синдикалистите.

Добавете Вашия коментар

TOP