Служители на „Синя зона” закопчаха колата на съветника от ВМРО-Петрич Стоян Божинов

14 Декември 2016 | 09:42
3 коментара
Общество
Служители на  Синя зона” закопчаха колата на съветника от ВМРО-Петрич Стоян Божинов

Служители на „Синя зона” закопчаха вчера скоба на автомобил управляван от общинския съветник от ВМРО Стоян Божинов. Малко след 13:00 часа Божинов паркира автомобила на паркинга пред комплекс "Авалон" и вероятно забравил да заплати такса "Синя зона" се запъти към общината, за да участва в 17-та редовна сесия на ОбС-Петрич.

Съветника, който снима и критикува всичко живо в Петрич погази закона. Това е бил мотивът на служителите да щракнат скобата. Любопитното в случая е, че шефът на Общинска охрана Тильо Буров заплати лично глобата за скобата поставена на автомобила управляван от Божинов.

Пред репортер на Pirinsko.com Буров показа касовия бон с който заплатил глобата на Божинов, като подчерта, че когато нареди на служителите да свалят скоба от автомобил на приятел лично заплащал глобата.Той каза още, че автомобила не се води на съветника Божинов, но не отрече, че го е управлявал.

Буров коментира, че от стартирането на „Синята зона” в Петрич служители са безкомпромисни към кметове на села и общински съветници, които са нарушили правилата за паркиране в зоната, и колите им бяха закопчани със скоби.

Балона се спука, ВМРО-Петрич губи позиции и в повереното им дружество „Синя зона”, което се ръководи от петричкия войвода "Митьо Очите" - Тильо Буров.

Служители на „Синя зона” закопчаха колата на съветника от ВМРО-Петрич Стоян Божинов снимка 1

На редовна сесия провела се вчера в ОбС-Петрич на въпрос от общинския съветник Стоян Божинов относно приходите от синята зона, кметът Димитър Бръчков даде справка за постъпленията в хазната преди и след предприетите рокади на служители в зоната. От нея стана ясно, че приходите са се увеличили след извършените промени в състава на служителите.

Под сурдинка в южния град се коментира, че съветниците от ВМРО-Петрич плетът интриги около служителите на "Синя зона". 

Припомняме че преди два дни полицията в Петрич задържа роднина на легендарния през годините петрички войвода, Вънде Въндев - Гьорче за нападението над служител в синята зона. 

Вчера Гьорче Въндев придружен с трима полицаи се яви пред съда, но делото бе прекратено и върнато на Районна прокуратура за доизясняване на случая.

Инцидентът станал в центъра на града Служителите на зоната поставяли скоба на автомобил, когато покрай тях минал Въндев, започнал да ги обижда, наричайки ги боклуци, които не знаят къде да слагат скобите и да им се кара, че преди време го закопчали и него. При опита служителите да му направят забележка, той слязъл от собствената си кола, ритнал служебния автомобил и удар плесник в лицето на служителя Димитър Василев, след което запалил колата си и си тръгнал. Час по късно бе задържан от ченгетата.

Скандалното в случая бе, че Т. Буров не пожела да подкрепи пострадалият служител, който се е снабдил с медицинско свидетелство за нанесена телесна повреда, както и трима свидетели колеги.

Събралите се пред съда служители на "Синя зона" и общинска охрана дошли да подкрепят бития колега, коментираха че началника им Буров се скрил в кабинета си и втори ден не излиза от там, дори не пожела да ангажира адвокат на подчинения си. Това буди съмнение, че всички интриги през последните два месеца около "Синя зона" в Петрич е дело на покровителите на петричкия "Митьо Очите".

Служители на  Синя зона” закопчаха колата на съветника от ВМРО-Петрич Стоян Божинов
Служители на  Синя зона” закопчаха колата на съветника от ВМРО-Петрич Стоян Божинов
Служители на  Синя зона” закопчаха колата на съветника от ВМРО-Петрич Стоян Божинов

Добавени коментари

Николай публикува:
14 Декември 2016 | 22:18
Много интересно защо мълчи "войводата" Божинов. Или закона не важи за него???
ЖАЛКО публикува:
14 Декември 2016 | 22:09
ВМРО ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕЗАРАДИ ПОСТАНОВКИТЕ НА СЪВЕТНИЦИТЕ
МАРИЯ публикува:
14 Декември 2016 | 11:11
Е ми то вола рие с рогата земята и сия хвърля върху гърба Сточне боли нали . Не прави това , което нещеш да ти правят. снима снима опетнява хората а ми сега ...... Петрич такива съветници не иска .

Добавете Вашия коментар

TOP