Служители на МВР излязоха на протест в София

20 Февруари 2022 | 14:25
0 коментара
Криминално

Национален протест на полицаите пред Народното събрание. Той е подкрепен от Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР).

Демонстрацията започна в 13:30 ч..

Полицаите настояват за 20-процентно увеличение на възнагражденията. Служителите на МВР не са доволни от заложените средства в бюджет 2022 г., който предстои да бъде приет на второ гласуване от парламента. В съобщение до медиите от преди няколко дни те заявиха, че законопроектът за държавен бюджет на Република България за т. г. "по никакъв начин не отразява конкретните потребности на българските граждани по отношение на тяхната сигурност и безопасност, както и не предвижда мерки, които да гарантират достоен труд и заплащане на служителите в МВР".

„В Бюджет 2022 г. не е заложено увеличение на възнагражденията ни. Протестираме и срещу изваждането на пожарната и телефон 112 от структурата на МВР. Ако нашите искания не бъдат удовлетворени, ще продължим с протестите”, каза пред NOVA председателят на синдикалната федерация Иван Димитров.  

Протестът в София ще бъде подкрепен и от служители на реда в други големи градове. Някои от тях ще пътуват до столицата за голямата демонстрация.

В събота на протестно шествие в София излязоха и пожарникарите, които също имат възражения срещу тазгодишния бюджет.

Добавете Вашия коментар

TOP