Служители, горски и доброволци изградиха мост и възстановиха беседка край Трещеник

23 Април 2024 | 11:37
1 коментара
Общество
Благоевград
Служители, горски и доброволци изградиха мост и възстановиха беседка край Трещеник

Гората не е само залесяване, но и опазване, и почистване от отпадъци. С това мото служители на Държавно горско стопанство – Якоруда и на Община Якоруда обединиха усилия и почистиха пътеката до водопада Честненско усое и възстановиха беседката в района, който води към Трещеник.

Акцията беше проведена на 20 април и привлече десетки доброволци, които с много ентусиазъм се включиха в инициативата на горските и чиновниците. Всички те изградиха и нов панорамен мост, който се намира в неподредствена близост до водопада.

 

На опасните места на самата пътека се направиха предпазни съоръжения. Работата по облагородяването на района продължава. Ще продължи и въстановяването на пътеката до втория и третия водопад. Ще се построят още два моста и ще се маркира пътеката по цялото й протежение.

„Искам да благодаря на всички служители на ДГС-Якоруда, специално на кмета на община Якоруда – Мехмед Вакльов, на всички доброволци, които ни помогнаха да осъществим тази инициатива“, сподели Янко Илчев, директор на горското стопанство в Якоруда.

 

Опазването на един от „белите дробове“ на Якоруда е мисия, която заслужава цялата ни енергия, допълни той. Целта на местната власт и горските служители е да превърнат мястото в предпочитана туристическа дестинация. Затова няма да спрат да работят за облагородяването на района, за да е комфортно и удобно за туристите.

Добавени коментари

Дунка публикува:
24 Април 2024 | 11:34
Кмета е с деменция. Пълен клоун и смешен бабеченин. Да го питам кой му е новото начало ? Карафеиз, Хърльови, Магда, Айша, Марио Асьов, Зоя Месьова, Фатма Мангова,Сабиха, Муса Сирачки, или синовете му, или акредитивното дружество от бълдъзата... Гласувате ли за дупъсъ получавате тези крадли и айдуци. Ще ги храните 4 годинки. Те са новото начало. Те са промяната. Жалко. Срам. Позор. Ужас. Накажете ги със своя вот !

Добавете Вашия коментар

TOP