След запой: Племенник умъртви вуйчо си с юмруци и ритници

25 Април 2023 | 13:22
0 коментара
Общество
България
След запой: Племенник умъртви вуйчо си с юмруци и ритници

36-годишен мъж от Добрич отива на съд за убийството на 62-годишния си вуйчо. Жертвата на тежкото престъпление е живеел в дома на своя племенник, в самостоятелна стая със собствен вход. Той бил безработен, но за него полагали грижи сестрите му и други роднини, пишат от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

В злополучната нощ в стаята на пострадалия се събрали да пият той и неговия племенник. Освен употребения алкохол, обвиняемият и неговия вуйчо пушили марихуана. След солидна почерпка между тях възникнал скандал, който бързо прераснал във физическа саморазправа. Младият мъж започнал да бие своя роднина, като го удрял по тялото и главата. Ударите с ръце и крака били последвани от множество удари с дървена пръчка и други предмети. 62-годишният мъж изпаднал в безпомощно състояние и останал да лежи на пода. Няколко часа по-късно обвиняемият напуснал стаята на вуйчо си. На следващия ден жертвата е намерен починал от свои близки.

Предстои Окръжният съд в Добрич да насрочи заседание по делото. Ако бъде признат за виновен 36-годишният обвиняем може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Добавете Вашия коментар

TOP