След дербито вчера: Запалянковци трошили автобус и псували полицаи

26 Април 2018 | 17:14
0 коментара
Спорт

Футболни привърженици изпотрошили автобус на столичния градски транспорт след мача Левски - ЦСКА, който се игра на Националния стадион "Васил Левски" вчера.
 
Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство по случая.
 
Около 21.00 ч. в автобус, движещ се линия 204 по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", агресивните фенове счупили вътрешно огледало за обратно виждане, плафон на лампа и голямо странично стъкло на автобуса. Едновременно с това те отправили обидни жестове и думи към полицейски служители, съобщиха от прокуратурата.
 
За срок от 24 часа са задържани трима души. Предстои материалите да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор.
 
Вчера от МВР информираха, че на стадиона не са допуснати 23 във видимо нетрезво състояние. Посетители на срещата бяха проверявани щателно на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове, като преди началото на мача бяха задържани 30 лица.

След вчерашното равенство 2:2 в реванша с ЦСКА отборът на Левски се класира за финала в турнира за Купата на България. След успеха с 2:0 в първия мач, играчите на Делио Роси стигнаха до равенство 2:2 и така с общ резултат от 4:2 елиминираха своя съперник по пътя към финала на 9 май, където ще срещнат състава на Славия.

Това ще е първи финал в турнира за Левски от 2015 година насам, когато загубиха драматично от Черно море. За последно „сините“, които имат във витрината си 25 купи на страната, вдигнаха трофея през 2007 г.

Добавете Вашия коментар

TOP