СКАНДАЛНО! Шефът на РЗИ-Благоевград праща проверки на заведения, където има плакати на Румен Радев

04 Ноември 2021 | 07:35
11 коментара
Общество
СКАНДАЛНО! Шефът на РЗИ-Благоевград праща проверки на заведения, където има плакати на Румен Радев

Защо шефът на РЗИ-Благоевград праща проверки на заведения, където има плакати на Румен Радев.

Ресторантьорите в Пиринско подготвят протест срещу шефа на РЗИ-Благоевград Калоян Калоянов, който праща проверяващи с полиция да тормозят собствениците на заведения заради зелен сертефикат. Недоволни собствениците на заведения от община Разлог, Кресна, Симитли и Сандански са готови на гражданско неподчинение. 

Според тях от действията на Калоянов, ясно личи, че е пристрастен към ГЕРБ и защитава интересите на собствениците на търговски обекти, които са сред най-изявените активисти на партията на Борисов.  

Според тях, Калоянов изпраща своите служители на проверка избираемо, само там където собствениците са сложили плакати на кандидатпрезидента Румен Радев или агитират за него.

Припомняме, че преди два дни мълчалив граждански протест с плакати „Не на зеления сертификат“ организираха група младежи и търговски работници на пл. „Илинден“ в центъра на гр. Симитли.

Заради смъртта предишния ден на живеещ в съседна къща протестиращите се отказаха от озвучаване, но в продължение на 2 часа по обяд раздаваха листовки на всеки, проявил интерес, и обясняваха как и защо въведените в страната зелени сертификати ограничават правата им.

Според един от организаторите на протеста – Марио Герински, който работи в семейния магазин, той и служителите му спазвали задължителното изискване да са с маски в търговския обект, защото от РЗИ – Благоевград им идвали на проверка през ден, но ако трябва да се носи 8-10 часа без прекъсване парчето плат, в края на деня освен че не върши никаква работа, то вече е и опасно за здравето.

„Не съм ваксиниран, изкарах болестта и вероятно имам антитела, но не съм ги изследвал“, призна младежът.

Липсата на зелен сертификат обаче е ограничил сериозно социалните му контакти и няма спомен откога не е сядал на кафе с приятели. Марио няма обяснение защо не го пускат в мола, а в големите хранителни вериги клиентите буквално се прескачат и никой не спазва никакво отстояние. Приятелят му Юлиян Димитров, който също бе сред протестиращите, пък е категоричен, че заради сертификата до дни ще е принуден да затвори бизнеса.

„Имам заведение в Симитли и сега с този подбор на клиенти, при който трябва да пускаме само сертифицираните, оборотът ми е паднал с 80% – разказа Димитров. – Не знам дали ще мога да изкарам още една седмица. 20 години съм работил в Италия, сега цяло лято пак бях там и виждам каква е разликата между техните и нашите мерки. Италианците вкараха зеления сертификат при 60% ваксинирани, а при нас го направиха при малко над 20%, което обрича ресторантьорския бизнес на тотален фалит. Освен това там сертификат се иска само за затворени помещения, а при нас нашите се престараха и го въведоха и за масите на заведенията отвън, което за мен е пълна недомислица“. Сред протестиращите бе и 3-годишният Теодор, който също старателно държеше плакат против сертификата. След като опита да се представи за 10-годишен, малчуганът накъсо обясни защо е с баба си и батковците – бил здравичък и не искал да го боцкат.

Младежите са решили протестното им събиране да не е единичен акт и да поискат разрешение за блокиране на Е-79. Планираната подписка сред съгражданите им се провалила, защото от управата на общината им обяснили, че по Закона за защита на личните данни нямат право да събират ЕГН-та на подписалите се, а само с 3 имена и подпис няма коя институция да им я зачете.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

 

Добавени коментари

Оня от Симитли публикува:
05 Ноември 2021 | 14:17
Оня от Симитли, дето организирал протест е политическо лице, представител на ПП ИТН в Симитли. Следователно той има само политически цели да очерня ръководител на държавна институция, тъй като предстоят избори, това е всичко. Калоянов работи именно това - да се грижи за изпълнение на заповедите на министъра и да изпълнява правителствената политика в областта на здравеопазването! От къде на къде ще обвинявате когото и да било, че изпълнява служебните си задължения!? Още повече, че пък това го правят политически лица с политическа цел да се докопат до властта! Това ли ви е новото, мазници готови на всичко да влязат във властта!?!?
Оня с коня публикува:
05 Ноември 2021 | 06:25
Една баба каза, че е чула на пазара друга баба, коята каза , че съседката и казала, че мъжът и чул в кръчмата, че някой казал........абе що не си проверявате информацията, преди да пишете обвинения за хората....
Гост публикува:
05 Ноември 2021 | 06:20
Предизборна пропаганда - платени журналисти.....
мастия публикува:
04 Ноември 2021 | 21:55
ИДВА МУ КРАЯ И НА ТОЯ МУШМОРОК
брус ли публикува:
04 Ноември 2021 | 15:06
фейк новина
Въпрос с отговор публикува:
04 Ноември 2021 | 09:20
Да си помислят гербаджии /ако въобще могат да мислят/ защо толкова грубо се плюе по тях при всяка излязла хвалебствена статия.Защото идиотът от Банкя е назначил на възлови места негови "кучета",които с нокти и зъби го защитават и помагат да се върне на власт.В противен случай и те ще са ВЪН! Но връщане назад няма!Неговата партия "гроб" ще бъде първа политическа сила с 21%,но освен,че няма да имат мнозинство,с тях никой не иска да се събира,освен ВМРО! Така че пиши ги умрели!
до кога публикува:
04 Ноември 2021 | 08:54
До кога ще се търпи тая гербаджийска мишка
Чука публикува:
04 Ноември 2021 | 08:38
За разлепване на плакати на българомразеца Калунь от Славяново, трябва да затварят в каторга!
Gost публикува:
04 Ноември 2021 | 08:34
Онзи ден ме помолиха да напусна от маса, която е навън, аз седнах на съседната пейка за отдих и нямаше проблем, моя приятел е ваксиниран и така си говорихме през метър разстояние, пълна недомислица.
уво веднага публикува:
04 Ноември 2021 | 08:02
да се маха този идиот е човек на дана савеклиева жената на владо бопа
Фют публикува:
04 Ноември 2021 | 07:52
Ако проверят киното, трябва да го затворят до живот

Добавете Вашия коментар

TOP