Скандал в парламента още на старта на обсъждането на Изборния кодекс

24 Ноември 2022 | 12:11
0 коментара
Политика
Скандал в парламента още на старта на обсъждането на Изборния кодекс

Скандал в Народното събрание още на старта на обсъждането на промените в Изборния кодекс, внесени от БСП и подкрепяни от ГЕРБ и ДПС.

След като председателстващият заседанието Йордан Цонев даде думата на шефа на правната комисия да прочете доклада,  Нестимир Аниниев от ПП поиска думата за процедура, но Цонев не му я даде. След като Ананиев продължи да настоява от място, Цонев го наказа със забележка. Депутатът от ПП обаче не се отказа и Цонев го отстрани за едно заседание.

След това депутати от ПП се скупчиха пред трибуната на председателя на НС и влязоха в спор с Цонев.

Йордан Цонев предупреди, че днес Правилникът за дейността на Народното събрание ще се спазва много строго и той ще следва буквата му.

На редица реплики на съпредседателя на ПП Кирил Петков, Цонев се обърна към него: „Вие ли ще ме учите как да спазвам Правилника?“.“Да, аз ще ви уча“, отговори му Кирил Петков.

„Сериозно ли си мислите, че по този начин ще бламирате  работа на парламента“, скочи Цонев към депутатите от ПП, който продължаваха да стоят пред трибуната.

Според Мирослав Иванов от ПП Цонев в нарушение е дал думата на председателя на правната комисия Родомир Чолаков да чете доклада, защото  не е подложил на гласуване негово предложение за разместване на точките в дневния ред.

Добавете Вашия коментар

TOP