Шефът на Съдийската комисия отне значката на ФИФА от топ рефера на Югозапада Ив. Стоянов

20 Октомври 2022 | 17:55
0 коментара
Спорт
Шефът на Съдийската комисия отне значката на ФИФА от топ рефера на Югозапада Ив. Стоянов

Шефът на Съдийската комисия на БФС Виктор Кашай отне значката на ФИФА от топ рефера на Югозапада Ивайло Стоянов и я връчи на пловдивчанина Радослав Гидженов. Унгарецът призна за триседмичното наказание на Валентин Железов, който получи назначение за отговорник на ВАР в мача на орлетата и „Септември“ в понеделник. Санкцията на професионалния надзирател в затвор е била наложена заради гаф в софийското дерби между „Локомотив“ и „Левски“, което железничарите от „Надежда“ спечелиха с 3:2.

„Имаме група от по-опитни съдии и група от по-млади, които тепърва се налагат. Колкото повече мачове минават, разбирам кои нямат качества да свирят в елитното първенство. В момента имаме Георги Кабаков в първа група на УЕФА, ръководи на най-елитното ниво в Европа. Получава наряди за Лига Европа и Лигата на конференциите. Нямаме други арбитри на такова ниво, което означава, че трябва да подобряваме качеството на българското съдийство. ФИФА помоли да номинираме съдии за 2023 г. Съдийската комисия изпрати към Изпълнителния комитет номинациите. Освен Кабаков другите не са толкова перспективни. Ивайло Стоянов няма да е ФИФА съдия. На негово място ще бъде Радослав Гидженов, ако бъде одобрен. Наскоро той завърши UEFA Core програмата. Станимир Тренчев и Георги Гинчев се справят добре, но за да получиш баджа на ФИФА, трябва да се представяш много дълго време на високо ниво“, поясни 47-годишният Кашай, след което отговори на нападките на боса на „Славия“ Венцеслав Стефанов по негов адрес. „Аз работя със съдиите и не се меся в работата на другите хора. Всеки може да си говори каквото иска, но той със сигурност не е запознат със ситуацията такава, каквото е. Ако някой иска и е толкова заинтересован, може да дойде да прекара една седмица с мен, за да види как точно работя. Понякога многото говорене не помага на българския футбол“, коментира маджаринът.

„Хич не се сещам Сватбата млад съдия ли беше? Или този другият, дето ни отряза главата? Моля ти се. Касай си седи в Унгария, тук някакъв негов, не знам какъв да го нарека, пише нарядите – нито ги знае, нито ги познава. Идва един от унгарската пуста и ти казва, че Гошо, Пешо и Тошо ще бъдат съдии. Боби Михайлов е виновен за това, че е сложил този Касай. А Касай като са го сложили, трябва да си гледа работата принципно, а не да се чеша по Будапеща и да ни праща тук един… Да кажа ли точно какво? Няма да кажа“, изригна преди време в типичния си стил Стефанов.

ТОНИ КИРИЛОВ в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP