Шефът на „Пирин“ Т. Тасков: Какво по-хубаво от това американците да си харчат доларите в Благоевград

08 Септември 2021 | 09:58
0 коментара
Спорт

ФК „Пирин“ и Американският сокър университет направиха втора презентация в рамките на последните 3 месеца на инициативата студенти отвъд Океана да тренират любимата игра в Благоевград, като същевременно продължават обучението си онлайн. Горещата новина от вчерашния ден обаче бе, че янките имат готовност да изградят свой филиал в областния център и се оглеждат за удобно място, където да изградят базата си.


Кметът Ил. Стоянов /вдясно/ се вдъхнови от идеята в Благоевград да се базира втори американски университет.

„Какво по-хубаво от това хората да си харчат доларите тук, в нашия град“, заключи изпълнителният директор на орлетата Таско Тасков. Идеята подкрепи и кметът Илко Стоянов, който уважи поканата да присъства на срещата на стадион „Христо Ботев“ и обеща да съдейства за реализиране на идеята второ висше учебно заведение от Страната на неограничените възможности да стъпи в Благоевград.

„Общината ще помага с логистика, за да се качим отново на картата като академичен град. Постигнахме уникална синергия с хората от сокър университета, ще бъдем надежден партньор, те вече са част от нас. Проведени са разговори за съдействие и от страна на АУБГ и ЮЗУ.  В момента изготвяме плана за интегрирано развитие на община Благоевград. В него е заложено изграждането на спортни терени, атлетически писти, многофункционална спортна зала…“, заяви градоначалникът.


След края на сбирката всички застанаха пред обективите на камерите

Гръмки намерения анонсираха и представителите на American Soccer University, долетели от САЩ –  отговорникът по футболните въпроси Мат Драйвър и по учебната дейност Кийт Коул. „Идеята ни далеч надхвърля първоначално планирания обмен на футболисти. Искаме тук да бъде нашата база за Европа, при това дългосрочно. Градът да се превърне в център на световен клас атлети, на световен клас футболисти, програмата да обхване и гимназисти, които да дойдат да учат и да тренират различни видове спорт, не само футбол. Първите 30 спортисти от САЩ, Африка и Мексико вече са в Благоевград и тренират под наблюдението на мениджъра на „Пирин“ Уорън Фийни. Ние също разполагаме с много добри специалисти и заедно може да сме полезни за бъдещото професионално развитие на тези момчета и онези, които ще идват впоследствие“, заявиха господата Драйвър и Коул.

в.Струма/СТОЙЧО СТОИЦОВ

Добавете Вашия коментар

TOP