Шефът на гранична полиция под ножа: Демерджиев иска оставката му

25 Август 2022 | 11:43
1 коментара
Криминално
Шефът на гранична полиция под ножа: Демерджиев иска оставката му

От полицията в Бургас с уточнения за случая със автобуса блъснал и убил двама полицаи. И двамата са били от Първо РПУ. Задържани са двама души, а единият се издирва, за който има данни, че е бил в автобуса. Лицата са сирийски граждани. Образувано е следствено дело. 

"Патрули на Гранична полиция са преследвали бял автобус, който не е изпълнил полицейско разпореждане за спиране. Сигналът предаден на най-близкия патрул от ОДМВР-Бургас. Това са служители на Първо районно управление, които са подходили към кръговото на „Трапезица“ и автобусът, идващ от Созопол, е ударил полицейския автомобил. В следствие на удара, за съжаление, са загинали двама служители. Единият е командир на отделение от Първо районно управление. На 43 години, с 18 години стаж. Вторият е служител в същото управление, със 7 години стаж", обясниха от МВР.

Според вътрешният министър Иван Демерджиев основна причина за инцидента са не до край прецизно изпълнението на функциите на гранична полиция, "защото не органите на полицията е трябвало да пресрещнат автобуса, а е трябвало да бъдат спрени, да не преминават държавната граница. Демерджиев заяви още, че очаква оставката на директора на гранична полиция. 

Добавени коментари

Вуте публикува:
25 Август 2022 | 23:21
Нещо не сте разбрали чия оставка се иска! Както винаги, впрочем...Да се напише нещо.

Добавете Вашия коментар

TOP