Сабрие Сапунджиева, ДПС: Слоганът на нашата кампания е „Да спасим България“

12 Март 2017 | 21:51
2 коментара
Политика

Сабрие Сапунджиева, кандидат за Народен представител на ДПС от 1- ви МИР-Благоевград  в интервю за Pirinsko.com .

Pirinsko.com: Като кандидат от 1-ви МИР-Благоевград, какво предвиждате да бъде направено от ДПС в областта? 

Сабрие Сапунджиева: Благоевградска област не заслужава съдбата, която има в момента. В област, в която има два университета, един от които е Американския университет, също така и ЮЗУ „Неофит Рилски“, Икономически колеж, а голяма част от кадрите не могат да се реализират  по професията си. Аз си направих труда да проверя завършващите Американския университет и установих, че те не остават в Благоевградска област, а това са едни изключително добре подготвени кадри. В същото време ЮЗУ произвежда кадри, които не могат да се реализират. Те завършват и стават сервитьори в магазините и младите хора не заслужават това. Заедно с всички народни представители, ако имам честта да бъда избрана от гражданите на Благоевградска област, заедно с всички депутати, от всички парламентарни групи влезнали в парламента, трябва да постигнем консенсус и да работим за изграждане на индустриална зона в Благоевград. Това може да се случи с високо образовани хора. Считам,че специалностите в ЮЗУ, също така множеството гимназии и професионални учебни заведения трябва да бъдат ориентирани към икономическото развитие на областта с приоритетите, които имаме в множеството програми, но те остават на хартия. Трябва да пристъпим към реално изпълнение и към създаване на индустриална зона и икономически условия младите хора в Благоевградска област да се реализират тук, а не да търсят препитание по света.

Pirinsko.comОт началото на предизборната кампания какви срещи са проведени на ДПС и какво предстои?

Сабрие Сапунджиева: Вие знаете, че ДПС е в постоянна връзка със своите избиратели. Миналата седмица имахме среща с жените от Община Белица, а след това и с младежите от Община Якоруда. ДПС има много силна младежка организация. Те са авангарда на нашата предизборна кампания, също така и женските дружества. В събота се срещнах с избирателите от Община Хаджидимово а днес с избирателите от Община Петрич. Всичко се случва по програма, която е изготвена от партийните лидери в областта. На 19 и 20 в областта ще бъде централното ръководство на ДПС. С тях също ще имаме мероприятия в Гоце Делчев. Лъчът ще се раздели със социалните експерти, като ще имаме срещи в общините по поречието на Струма и Места. Ние провеждаме нормална предизборна кампания, която винаги сме правили, тъй като ние не сме прекъсвали връзката си с избирателите и ние не се срещаме с тях само от избори на избори.

Pirinsko.com: Кои са основните акценти в предизборната програма на Движението за права и свободи?

Сабрие Сапунджиева: Движението за права и свободи през 27 годишният си път не се е отклонило от основните си приоритети. Ние като партия имаме своя принос за членството на България в НАТО и в Европейския съюз. Аз в качеството си на заместник- министър на правосъдието имах възможност да работя в правителството на Сергей Станишев по глава „Правосъдие и вътрешен ред“  за  членството на България в Европейския съюз. Ние продължаваме да изповядваме европейските приоритети на България, но като че ли в последните години на 2009 настъпи някаква може би умора или като че ли не се осъзна, че членството на България в Европейския съюз е преди всичко предизвикателство и труд. Ние някак си уморени от бързото затваряне на главите, многото труд, който положихме за да станем страна членка на ЕС решихме, че след като влезнем в ЕС едва ли не ще потече мед и масло и ние ще консумираме от европейските фондове. Страната сякаш изпадна в един застой и той е резултат от политическата нестабилност. В резултат на това България изпадна в тежка материална и духовна криза. Ние считаме, че в момента България е в тежка материална и духовна криза, като партията ни ще работи за формиране на ценностно, хомогенно- политическо мнозинство, което да излъчи стабилно правителство. Виждането на ДПС е , че партиите, които ще го съставляват трябва да бъдат системни и проевропейски партии, със сходни европейски програми. На първо място ние поставяме борбата с бедността и мизерията. Борбата за нови работни места, увеличаване на икономическия растеж чрез стимулиране на юрисдикциите, създаване на  добра инвестиционна среда, събуждане на предприемчивостта в младите хора. Ще работим за значимо нарастване на доходите и пенсиите на база на икономически растеж. Ние няма да участваме във викторината за наддаване на суми, но считаме , че трябва да се осигури икономически растеж, който да доведе до увеличение на доходите. Разбира се това трябва да стане с образовани хора, тъй като виждате, че светът вече навлиза в четвъртата индустриална революция и ние трябва да бъдем подготвени за това. България трябва да намери  своето място. Качествено здравеопазване достъпно за всички български граждани, също е един от нашите  приоритети и разбира се сигурността на българските граждани в рамките на ЕС. Забелязвате, че в последния месец се поставя въпроса и за отвързване на българския лев от борда. Ние ще работим за запазване на стабилността на българския лев и запазване на валутния борд до влизането на България в Еврозоната. Увеличаване на инвестициите, за да имаме модерно земеделие, развитие на малките и средните фирми. ДПС няма да се отклони от нашата основна цел- гарантиране на правата и свободите на всички български граждани, независимо от техния етнически произход и вероизповедание с върховенството на закона.  Това трябва да стане с върховенството на закона.

Pirinsko.com: Какви са очакванията Ви за тези избори? Смятате ли,че има вероятност от купуване на гласове и други манипулации?

Сабрие Сапунджиева: Аз лично не виждам  такива индикации в Благоевградска област. Аз съм била 13 години член, секретар, заместник- председател на ЦИК и не виждат индикации за купуване на гласове, а по- скоро хората са уморени. Бедността ги е притиснала, младите хора са напуснали областта, мен по- скоро това ме тревожи и може би ще има по- малко хора, които ще гласуват. Кампанията върви нормално. Ние се срещаме с хората и чуваме техните проблеми и аз като кандидат за народен представител в срещите си с хората не обещавам нищо. Аз съм тук да изпълнявам техните желания. Да изпълнявам, а не да обещавам. Да отговоря на нуждите на хората и да работя за просперитета на държава и областта. Слоганът на нашата кампания е „Да спасим България“. България се намира в тежка материална и духовна криза и всички трябва да обединим усилията си, за да спасим България.

Отправям апел към читателите на медия Пиринско ком да упражнят правото си на глас на 26 март, разбира се с номер 9 в интегралната бюлетина за Движението за прави и свободи.

Добавени коментари

Я се скрии бе публикува:
14 Март 2017 | 15:57
И то от Ясна по ясна.....отвново иска да се върне на лапачката.
Избирател публикува:
13 Март 2017 | 08:57
Как ли ще "спасим" България?!И най-вече ТИ?!Като я приобщите към Турция ли????И си вземеш имоти по София.ТИ поне си ни ясна.

Добавете Вашия коментар

TOP