С отчет за слуки, неслуки и поуки в Кресна закриха ловния сезон

07 Февруари 2017 | 07:21
0 коментара
Общество

Отчетът по закриването на ловния сезон на 50-те ловци от група 2 с отговорник Венцислав Донев при ЛС „Синаница“ в Кресна се превърна в своеобразна веселба. Затова допринесоха и отбелязаните в отчета резултати, маркирани с много слуки и поуки, които изнесе председателят на ловното сдружение Иван Димитров, съобщава Struma.bg.

Слуките при отстрелването на дива свиня, която е най-любимият дивеч на ловците, са 24 и са с 9 повече спрямо предишния сезон. За този успех с най-съществен принос е Борислав Трендафилов, отчел се с 3 прасета. С най-голямо прасе пък е влязъл в отчета отговорникът на групата Венцислав Донев. Като майстори на изстрела са се изявили Емил Илиев – председател и на рибарското сдружение „Калмари“, Ангел Шатев и Борислав Светецов. Иво Иванов и Красимир Спасов пък са се отчели с отстрелването на 2 вълка. В групата се търсят възможности за приемственост и в решаването на този проблем в нея са се включили като нови ловци Стефан Светецов, Божидар Христов и Антон Радоев.

Ловното шоу премина под домакинството на ловеца Красимир Начев, собственик на голяма овцеферма. Най-емоционалната част бе, когато председателят на сдружението Иван Димитров връчи на 15 ловци специални грамоти с шеговито съдържание. Сред тях имаше всевъзможни бисери за слуки, неслуки и поуки, като „В гората той глиган сгащи, напълни раница, а не гащи“, „Каквото му дойде на мушка, отстрелва и без пушка“, „Търсеше слука, нагази лука“, „Голям глиган бил умерил, ама не го намерил“, „В гората води се ловец, но на трапезата е повече спец“, „Предпочита да е на първа пусия, но на печено с тепсия“.

Към ловците бяха отправени и съвети, ако видят мечка, да не бягат полечка. Попаднат ли на мечешка бърлога, да се молят на нозете си, а не на бога, и при ловните излети и ловци, и псета да не гонят поповите прасета…

При вдигнат градус председателят Иван Димитров се опита да напомни за финал, че идва нов ловен сезон и трябва да се полагат грижи за популациите на дивите прасета с подхранване с фуражи, поддържане на солища и калища, да  попълват и наличните хранилки за сърните, макар че те не са обект на лов, и да се грижат за ловната база на групата. Да не забравят и културата, и законността в лова и преди всичко да са живи и здрави.

БОРИС САНДАНСКИ

Добавете Вашия коментар

TOP