С ново амплоа: Служители на звено Инспекторат станаха кметове на кметства в Благоевградско

16 Октомври 2023 | 13:38
6 коментара
Общество
Благоевград
С ново амплоа: Служители на звено Инспекторат станаха кметове на кметства в Благоевградско
Две седмици преди местните избори в страната, служители на звено "Инспекторат" станаха кметове на кметства в Благоевградско, видя Pirinsko.com

На извънредна сесия на местния парламент днес, инспекторите Слави Николов Доганджийси, Любомир Стойнев Илиев, Димчо Стаменов Киров, Васил Димитров Господинов и Иво Николаев Недев бяха назначени за кметски наместници в близките  на Благоевград села, както следва:

за кмет на кметство село Покровник- Слави Николов Доганджийси- инспектор в звено „Инспекторат“ към община Благоевград,


- за кмет на кметство село Падеш – Любомир Стойнев Илиев – инспектор в звено „Инспекторат“:


-за кмет на кметство село Изгрев – Димчо Стаменов Киров – главен инспектор в звено „Инспекторат“.


-за кмет на кметство село Лешко – Васил Димитров Господинов- инспектор в звено „Инспекторат“.


-за кмет на кметство село Българчево- Иво Николаев Недев- инспектор в звено „Инспекторат“.

-за кмет на кметство село Еленово- Димчо Стаменов Киров- главен инспектор в звено „Инспекторат“.

Малко след като станаха ясни имената на новите кметове на кметства, които ще бъдат на поста за времето от края на мандата - 27 октомври 2023 г. до полагане на клетва от новоизбраните кметове, социалните мрежи завряха от възмутителни коментари: 

"Срамота, хора без знания и морал ще ни управляват макар и временно", "Убийци на животни", " Докъде я докарахме? Мутрите на Илко -кметове, няма такъв срам", възмущават се жители.

Освен всичко това, в социалната мрежа упорито се тръби още, че с назначенията на свои хора на кметски постове, Илко Стоянов цели единствено да си подсигури победата на предстоящите местни избори.

" Е, да, ама не, циркът на Стоянов вече го гледаме две години, знаем му и кътните зъби, и лъжите и всичко останало. Да използва хората за да си върже гащите и така да си подсигури гласове е повече от жалко", категорични са недоволните.

Припомняме, че по -рано днес, Общински съвет Благоевград избра за временно изпълняващ длъжността кмет на община Благоевград – Анита Коцелова- Заместник-кмет по икономическо развитие и управление на собствеността, до полагане на клетва от новоизбрания кмет


С 29- „ЗА“, 2- „Против“ и 4-„Въздържал се“ общинските съветници избраха за временно изпълняващ длъжността кмет на община Благоевград – Анита Коцелова - Заместник-кмет по икономическо развитие и управление на собствеността в Общината.

На днешното извънредно заседание бе направен избор и за временно изпълняващ длъжността кмет на кметство на територията на община Благоевград, във връзка с провеждането на избори за общински съветници и кметове, насрочени за 29 октомври 2023г.

 

Добавени коментари

ВАСКО публикува:
17 Октомври 2023 | 08:35
БРАВО ИЛКО!!! ТИ СИ №1... ТИ НЕ СИ ЧОВЕК, ТИ СИ БОГ. НИЕ ТЕ ОБИЧАМЕ И ЩЕ ГЛАСУВАМЕ САМО С НОМЕР 74!!!
Леле мале публикува:
16 Октомври 2023 | 20:58
А стига бе
Иво публикува:
16 Октомври 2023 | 14:50
Още малко остава на Инспектората
Стоян Тодоров публикува:
16 Октомври 2023 | 14:41
В случаите, когато действащ кмет е регистриран за кандидат за кмет на община, район или кметство, за времето, в което е в отпуск (от деня, следващ решението за регистрация в ОИК до обявяване на резултатите), той определя със своя заповед за временно изпълняващ длъжността кмет един от заместник-кметовете на общината, района, а за кмет на кметство – съответното лице, което ще изпълнява функциите на кмет на кметството. Когато всички заместник-кметове са кандидати в изборите, временно изпълняващ длъжността кмет на общината или района се избира от общинския съвет по реда на чл. 42, ал. 8 ЗМСМА. Общинският съвет не по-късно от 20 октомври 2023 г. – седем дни преди края на мандата, следва да избере временно изпълняващ длъжността кмет на община, район или кметство за времето от края на мандата – 27 октомври 2023 г., до полагане на клетва от новоизбрания кмет. Това може да бъде и същото лице, изпълнявало длъжността в периода, в който действащият кмет – кандидат за нов мандат, е в отпуск. Когато кмет на община, район или кметство е регистриран само като кандидат за общински съветник, той задължително ползва отпуск само за дните, през които в работно време участва в мероприятия на предизборната кампания. И в тези случаи общинският съвет не по-късно от 20 октомври 2023 г. – седем дни преди края на мандата, избира временно изпълняващ длъжността кмет на община, район и кметство за времето от края на мандата – 27 октомври 2023 г., до полагане на клетва от новоизбрания кмет. В населените места, в които няма да се произвеждат избори за кмет на кметство, действащите кметове, които не са регистрирани като кандидати за общински съветници или за кметове, следва да изпълняват задълженията си до изтичане на мандата. За времето на отпуск на кметски наместник той може да бъде заместван от лице, определено от кмета на общината, без да е необходимо да отговаря на условията на чл. 397, ал. 1 ИК.
Яя публикува:
16 Октомври 2023 | 14:38
Награда за послушковците,поредната излагация,един достоен няма
Дебелия публикува:
16 Октомври 2023 | 13:57
Мръсното джудже е инициатор на всичко Илко няма толкова акъл.Голям срам за Благоевград! Било е кочина ама сега е страшно.

Добавете Вашия коментар

TOP