Росен Желязков на среща с превозвачи в Петрич и Симитли: Транспортът е ключов сектор за българската икономика

15 Март 2021 | 09:19
0 коментара
Политика

„Транспортът е ключов сектор за българската икономика. Пандемията затрудни много работата ви, но същевременно показа значимостта на вашата дейност. Вие бяхте и сте на първа линия през цялото това време”. Това заяви на среща с превозвачи в Петрич и Симитли водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков.

“Ние сме доказали, че сме ваш партньор, заедно решаваме проблемите и изпълняваме поетите ангажименти пред вас”, каза още Желязков.

Той припомни усилията на правителството на Бойко Борисов за неприемане на ощетяващия българския транспортен бранш пакет “Мобилност”. На срещата Росен Желязков запознати представителите на бранша от Петрич и региона с последното писмо, изпратено от Европейската комисия, в което се потвърждава българската позиция, че текстовете от пакета „Мобилност I” са в противоречие с принципите на Зелената сделка.

Той припомни, че транспортният бранш получи пълната подкрепа на правителството за преодоляване на последствията от кризата с разпространението на Covid-19. “Изплатени бяха близо 30 млн. лв. финансова помощ за подпомагане на предприятия, извършващи автобусни превози. Обсъжда се вариант за нов проект за подпомагане през второто полугодие на 2021 след успешната реализация на мярката, която достигна до над 600 предприятия”, каза Желязков.

На срещата присъстваха областният координатор на партията и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева, кандидатите за народни представители Георги Динев, Стефан Апостолов и Димитър Чолев.

„Заради това, което сме направили заедно и заради това, което предстои, искаме вашата подкрепа на предстоящите избори. Гласувайте с №28 в бюлетината, за да продължи развитието на страната”, призоваха кандидатите за народен представители на ГЕРБ.

Започва изграждането на трета допълнителна лента на ГКПП – Кулата

На ГКПП – Кулата започва изграждането на трета допълнителна лента за вход към България. Добрата новина обяви вчера на граничния пункт с Гърция водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградка област Росен Желязков. Той коментира, че така ще се разреши един от най-сериозните проблеми за пътуващите от и до южната ни съседка. Сега липсата на тази лента създава големите тапи на пункта, особено през летния сезон, когато пътуващите туристи са най-много.

Проектът и изпълнението на допълнителното трасе, което няма да засяга частни имоти и съществуващите комуникаци, ще се извършва от Агенция „Пътна инфраструктура”. Реализацията следва да приключи до 2 месеца.

Водачът на листата за Благоевградска област: ГКПП – Клепало е сред приоритетите на ГЕРБ, след 20 г. чакане ще отворим нова стратегическа връзка със Северна Македония

Инфраструктурата остава приоритет за ГЕРБ, затова продължаваме работата по стратегически за регионите проекти. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков при оглед на пътя с. Струмяни – ГКПП  -Клепало, който ще свързва общините Струмяни – Берово /Северна Македония/.

Заедно с него бяха областният координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар на партията Даниела Савеклиева, кандидатите за народни представители Димитър Урдев и Николай Михайлов, членовете на общинското ръководство на ГЕРБ – Струмяни

Росен Желязков уточни, че до новия граничен пункт  Клепалото остават да се изградят още 7.5 км, като 22 км вече са готови. Има осигурено финансиране, предстоят устройствените процедури, като този месец ще е готов парцеларният план.

„След близо 20 години този пункт ще отвори нова връзка с Република Северна Македония, което е изключително важно за хората в тази част на региона. Това ще подпомогне развитието на туризма, културния и търговския обмен между двете страни. Обектът е стратегически, ще бъде изграден  бързо и може да е факт още тази година”, коментира Росен Желязков.

Той бе категоричен, че всичко свързано с пътната инфраструктура е приоритет за ГЕРБ, заради безопасността и удобството на пътуващите.

„Не поемаме обещания еднопосочно и самоцелно, а само ангажименти, които можем да изпълним”, заяви водачът на листата на ГЕРБ в Благоевградска област.

С 4 млн. лв., отпуснати от правителството, стартира реконструкцията на пътя за Златолист, с 4,3 млн. лв. решават проблема с остарялата ВиК мрежа в Катунци

Водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков посети санданското село Катунци, за да се запознае на място с предстоящото изграждане на отсечката с. Катунци – с. Златолист, която е дълга 6 км и голяма част от нея е черен път. Заедно с него бяха областният координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар на партията Даниела Савеклиева, кандидатът за народен представител от Сандански Стоян Стоев.

„Над 4 млн. лв. са преведени вече по сметката на община Сандански за ремонта на пътя. Златолист има потенциал да се развива като туристически център в общината, стотици хора и сега го посещават всеки уикенд, а трасето, по което идват много туристи, е в лошо състояние”, каза Росен Желязков. Според него с направата на пътя ще се насърчи туризмът, а в дългосрочна перспектива може да се работи и за свързване с Роженския манастир.

Кметът на Катунци Красимир Кисов уточни, че това е едно от най-големите села в община Сандански, но имат още един сериозен проблем – остарялата ВиК мрежа. Стана ясно, че са осигурени 4,3 млн. лв. за воден цикъл на Катунци, като трябва общината само да проведе поръчка и да възложи изпълнението на обекта.източник:в.Струма

TOP