Роналдо и Мората спасиха Реал в драма срещу Спортинг на старта

15 Септември 2016 | 04:13
0 коментара
Спорт
Роналдо и Мората спасиха Реал в драма срещу Спортинг на старта

Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) победи драматично у дома Спортинг (Лисабон) с 2:1 в първия си мач от група „F” на Шампионската лига. Бруно Сесар (47) изведе гостите напред в резултата и те водеха до 89-ата минута, когато Кристиано Роналдо изравни от фаул, а в последните секунди влезлият като резерва Алваро Мората (90+4) донесе победата за рекордьора с 11 трофея в най-престижната европейска клубна надпревара.

Треньорът на домакините Зинедин Зидан заложи на всичките си звезди с триото Гарет Бейл, Карим Бензема и Кристиано Роналдо в атака.

Гостите започнаха по-добре и още във 2-ата минута Бруно Сесар шутира и прати топката на сантиметри покрай вратата на Кико Касийя. „Белият балет” не бе достатъчни настойчив в предни позиции и едва в 27-ата минута удар на Кристиано Роналдо принуди Руи Патрисио да избива топката над гредата. В 41-ата Адриен Силва от гостите шутира от далеч, но в ръцете на Касийя.

Малко след почивката в 47-ата минута Серхио Рамос и Лука Модрич се засуетиха и Бруно Сесар с нисък удар по земя вкара за 0:1. Логично последва натиск на домакините, като в 55-ата минута Роналдо поиска дузпа, каквато не получи, а от повторенията се видя, че играта срещу него е чиста.

В 63-ата Бас Дост не успя да засече центриране на Желсон Мартинш и пропусна да вкара прати топката над вратата, а малко след това бе сменен.

В 80-ата минута влезлият като резерва Алваро Мората беше изведен сам срещу вратаря Руи Патрисио, който спаси удара на нападателя. Страничният съдия отсъди засада. Три минути по-късно Роналдо от два метра нацели близката греда, а при продължението на атаката бе отсъдена засада на Мората.

Драмата настъпи в последните минути на срещата. В 89-ата минута Роналдо си спечели пряк свободен удар пред наказателното поле и сам го изпълни, пращайки топката в мрежата за 1:1. В последните секунди на срещата пък Алваро Мората засече с глава центриране на Марсело и донесе трите точки за Реал, който обаче не оглавява групата, след като в другата среша Борусия (Дортмунд) разби Легия (Варшава) като гост в Полша.

ГРУПА "F"

Резултат с изображение за real madridРезултат с изображение за sporting lisbonРЕАЛ (МАДРИД) - СПОРТИНГ (ЛИСАБОН) 2:1
0:1 Бруно Сесар (48), 1:1 Кристиано Роналдо (89), 2:1 Алваро Мората (90+4)

Мадрид, "Сантиаго Бернабнеу"
Съдия: Паоло Таливенто

Добавете Вашия коментар

TOP