Ресторант „Вароша” в Благоевград остана без наемател, никой не иска да го стопанисва

03 Август 2017 | 19:19
0 коментара
Общество

Нито един кандидат не се яви на повторния вчерашен търг за стопанисване на култовия ресторант „Вароша” в Благоевград. По този начин, заведението остана без наемател и за жалост на десетки благоевградчани със затворени врати. Така, до есента ресторантчето ще остане на практика празно, без собственик и клиентела.

Следващия търг за стопанисването му се очаква да бъде през октомври, като наемната цена на цялата двуетажна къща е 542,01 лв. без ДДС. Тя е изчислена по цените, определени от Общинския съвет, и не подлежи на промяна.

Припомняме, че  последния стопанин на ресторант „Вароша“ , намиращ се в едноименния старинен квартал на Благоевград бе общинският съветник Сашо Милчев. Договорът му за наем обаче изтече миналия месец, а самия той се отказа категорично да го стопанисва занапред.

Съветникът коментира, че няма нито нерви, нито време да се занимава и с ресторантьорство, тъй като другият му бизнес поглъща цялото му време. Имам достатъчно друг сериозен бизнес. Имам две търговски бази, транспортна фирма, имам и цех за пакетаж с общо 30-40 души на работа”, заключи Сашо Милчев. 

Добавете Вашия коментар

TOP