Решено: Фирмите с над 100 служители ще плащат заплати само по банков път

27 Юли 2023 | 16:04
0 коментара
Бизнес
България
Решено: Фирмите с над 100 служители ще плащат заплати само по банков път
Фирмите с над 100 служители задължително трябва да превеждат заплатите по банков път. Това решение бе взето от народните представители по време на второ четене на Закона за държавния бюджет, предаде репортер на "Фокус".

Предложението бе на министърът на финансите Асен Василев. Важна отметка е, ме мярката ще важи за ресторантьорите без значение от броя на персонала. Мотивът на Министерството на финансите е, че трябва да се изсветлява бизнесът. Според "Възраждане", ИТН и БСП с това решение се натоварва, а в много малки населени места няма банкомати.

Асен Василев уточни, че има уверението на Асоциацията на банките в България, че във всички пощенски клонове в страната ще бъдат поставени банкомати и тегленето на суми до размера на минималната работна заплата от тях ще е безплатно.

Припомняме, че това беше един от спорните текстове, който отпадна в ресорната комисия с гласовете на ГЕРБ, "Възраждане" и ИТН, но след лидерска среща  между лидерите на ГЕРБ и ПП-ДБ двете политически формации се разбраха и мярката бе приета.

Добавете Вашия коментар

TOP