Ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д.н. Иван Мирчев отказа на БСП, няма да се кандидатира за кмет на Благоевград

18 Юни 2015 | 20:36
0 коментара
Политика
Ректорът на ЮЗУ  Неофит Рилски  проф. д.н. Иван Мирчев отказа на БСП, няма да се кандидатира за кмет на Благоевград

Ректорът на Югозападен университет „Неофит Рилски“ проф. д.н. Иван Мирчев няма да се кандидатира на кмет на община Благоевград на предстоящите местни избори. Това става ясно от официално изявление, което проф. Мирчев разпрати до медиите.

„Благодаря на всички, които са обсъждали възможността да бъда номиниран за кмет на Благоевград.

Личните и обществените ми приоритети обаче, в следващите няколко години ще бъдат свързани с висшето образование и науката.

Пожелавам на Благоевград кмет, който не само на думи, а реално ще оцени ролята и значението на Югозападния университет „Неофит Рилски“ за развитието и просперитета на региона.  

Създаден преди 40 години, този университет продължава да няма единен кампус и е дислоциран в осем учебни сгради, пръснати в различни краища на града.

Образованието и науката са най-сериозната и стратегическа инвестиция и следващият кмет, надявам се, да знае това.

 

 Припомняме, че името на проф. д.н. Иван Мирчев започна да се спряга като евентуален кандидат кмет на Благоевград, издигнат от БСП. Въпреки, че проф. Мирчев не е член на левицата, неговата кандидатура бе на второ място след гласуване в структурите на червените в общината. Социалистите в областния център на Пиринско се обединиха около номинацията на Костадин Паскалев. Вчера обаче той категорично заяви, че няма да се кандидатира за кмет на Благоевград. Днес това направи и проф. Мирчев.

Сега на социалистите им предстоят разговори с другите номинирани кандидати.

Добавете Вашия коментар

TOP