Разследват депутат от ГЕРБ за пране на пари

16 Август 2021 | 15:27
1 коментара
Криминално

Спецпрокуратурата разследва народен представител за пране на пари, съобщава говорителят на институцията Христо Кръстев пред БТА. Разследването е във връзка с евентуално извършено престъпление от страна на народен представител с инициали Л.И., казва той. 

Досъдебното производство е било образувано във връзка с проверка, извършена от КПКОНПИ, постъпила в прокуратурата в средата на юли. Наблюдаващият прокурор е преценил че има данни за евентуално извършено престъпление по чл. 253 от НК - пране на пари. 

Според 24 часа единственият, който отговаря на тези инициали е Лъчезар Иванов от ГЕРБ.

Лъчезар Иванов е бил консултант на американска фармацевтична компания. Вместо заплата е получил акции на дружеството, които продал години по-късно с голяма печалба. 

Иванов подписал договор с компанията през 2018 г. и е получил 20 милиона акции за работата си. В началото на 2021 г. Иванов ги продал  чрез инвестиционен посредник на фондовата борса в Ню Йорк.

Добавени коментари

Николайко Перник публикува:
16 Август 2021 | 17:07
Лъчо Мозъка още ли не е в пандиза? Този тъп, та чак вдлъбнат индивид, дето така е лекувал Боко Маркуча, че го е направил пълен олигофрен, преди време бе уличен в плагиатство, а още осмърдява Парламента с присъствието си. Бай Ставри от кога го чака!

Добавете Вашия коментар

TOP